Italiaans tafelen bij het gezellig drukke Vincenzo’s Osteria is een waar feestje. Authentieke pasta’s en antipasti met een vleugje eigen inbreng spelen de hoofdrol. Het is hier sfeervol en lekker.

We verheugen ons de hele dag al op dit moment. Dat je de menukaart leest en eigenlijk alles wel lust. Zoveel lekkere opties zijn er. Gelukkig weten we daar een oplossing voor. Want waarom kan je alleen tapas delen?

Als je alleen van pizza houdt dan ben je hier aan het verkeerde adres. Want dat hebben ze niet. Maar wij missen dat geen seconde. Want er valt meer dan genoeg te kiezen.

Antipasti plankje

Vincenzo's

We starten met een antipasti vleeswaren plankje met stevig brood uit de pizzaoven. Zo’n bordje om mee te beginnen waar we gewoon al heel blij van worden.

Pappardelle al Parmigiano met zwarte wintertruffel

pastaparty
truffel

Pappardelle, truffel en parmezaanse kaas. Dat is een niet te weerstane combinatie. We zijn het snel eens: dit willen we proeven. En iedere hap is een genot. Aan tafel wordt de kaas warm gemaakt en gemengd met de pasta. Met een paar raspen truffel eroverheen is het klaar.

Het lijkt eenvoudig. En dat is het misschien ook. Maar als je goede ingrediënten gebruikt heb je niet meer nodig voor een overheerlijk bordje pasta.

pasta Vincenzo

Meer pasta

Omdat we hebben besloten te delen bestellen we nog twee specialiteiten van Vinzenco: Linguine met vongole en Melanzane met aubergine en buffelmozzerella.

Vongole

De dunne sliertjes pasta zijn gecombineerd met lekker veel knoflook, een rood pepertje hier en daar en goede olie, een scheutje witte wijn en perfecte schelpen. In Italië maken ze het niet beter.

Vincenzo

We hebben een groot liefhebber van dit authentieke Italiaanse gerecht in ons midden. En de melanzane is echt heel erg goedgekeurd.

Vincenzo

Toch een dessert

Ondanks dat we niet echt desserttypes zijn gaat we toch overstag. Want wat ons betreft moet je bij een goede Italiaan in ieder geval hun tiramisu proeven. Dus dat doen we dan ook. Het is misschien niet de allerlekkerste die we ooit hebben geproefd, maar hij kan er meer dan goed mee door. Net als de sgroppino met huisgemaakt citroenijs, wodka en prosecco.

De cafe Affogata, een bolletje vanille ijs geserveerd met espresso vinden we wat ingewikkeld. Giet je die koffie dan over je ijs? We doen het maar wel, maar of het zo hoort. Eigenlijk hebben we zo een ijskoffie gemaakt. En daar kan je nooit tegen zijn.

Hoe dan ook. Vincenzo’s Osteria is een sfeervolle en leuke plek als je van goed Italiaans eten houdt.

Vincenzo’s Osteria, Tasmanstraat 125, Den Haag

En houd je niet van pasta, maar wél van pizza. Dan ben je bij het broertje of zusje van aan de overkant aan het goede adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *