In 2018 hebben we vooral veel nieuwe Haagse hotspots bezocht maar dat was niet alles! We hadden we een haai in onze handen, ontbeten op een wel heel bijzondere locatie en meer bijzondere ontdekkingen van het afgelopen jaar op een rijtje:

Hallo haai

Voor een rondleiding op de visafslag moet je om 06:00 je bed uit maar wat is het leuk om een kijkje in de wereld van de visserij te krijgen. Met felle hesjes aan vertelde onze gids Henk alles over vissersboten, de veiling en wat er allemaal rondzwemt in onze Noordzee. Wat wordt er gevangen en welke weg legt de vis af naar je bord? We zien kilo’s tong, tarbot en griet maar ook exotische vissoorten kom je hier tegen. Wij stonden zelfs oog in oog met een haai! Twee uur later sta je weer buiten met een hoofd vol informatie en sindsdien bekijken we de Scheveningse haven met andere ogen.
Ook een kijkje in de wereld van vis nemen? Een rondleiding boek je hier bij de VVE
visafslag

Early bird picknick

Met deze heerlijk warme zomer wilden we niets liever dan naar buiten gaan. Wij startten een werkdag in juli al vroeg in het Haagse Bos dankzij Aafke haar Buitenontbijtjes. Elke dag is er een ontbijtje op een mooie groene locatie in Den Haag. Nadat je online één van de 10 felbegeerde plekjes hebt gereserveerd, hoef je alleen maar wakker te worden en te komen. In de exclusieve rollstoellen zit je heerlijk en we gingen in no time op in de natuur. Vervolgens kregen we een volledig zelfgemaakt, vers en gezond ontbijtje. Wat wil je nog meer?
Buitenontbijtjes

Tijd voor cultuur

Dat we gek zijn op borrelen en nieuwe eettentjes ontdekken hoeven we je niet te vertellen. Maar soms is het ook heel fijn om iets te leren. Wij dompelden ons onder in het vernieuwde museum COMM. We hoorden wat in Nederland het meest gesproken woord is (uhm), lezen alles over geheime codes en in dit museum is het heel normaal om op een bed liggen. COMM lijk totaal niet meer op zijn stoffige voorgangers zoals het Post- en PTT-Museum. Echt een bezoekje waard!
COMM, Zeestraat 82, Den Haag

 

Knotsgek culinair feest

Een spektakel aan tafel, geen vaste prijzen en een dolenthousiaste Pierre Wind in de keuken. Ons bezoekje aan Trammmhuys Voorburg zijn we nog niet vergeten. Het begon met een broodje die met een vlammenwerper werd geroosterd en eindigde met toetjes die je met een hamer te lijf moest gaan. Ondertussen stuitert Pierre Wind door de zaak en zet de meest fantastische gerechten voor je neus. We weten nog niet wat 2019 ons gaat brengen maar een bezoekje aan het Trammmhuys staat al in de planning.
Trammmhuys, Laan van Middenburg 1 Voorburg
Trammmhuys

Ontsnapt aan een mummie

De uitgang vinden door puzzels op te lossen. Zoiets kunnen ze alleen maar in Japan bedenken. Inmiddels zijn de escape rooms ook in Nederland een echte hype geworden. In de haven van Scheveningen zit er ook eentje. Aangezien wij wel van een mentale uitdaging houden lieten we ons vrijwillig opsluiten (én wat was dat leuk!). Met een witte helm en blauwe bodywarmer werden we getransformeerd tot echte archeologen. Met een zaklamp en vertaalblad wisten we de hiërogliefen te ontcijferen en uiteindelijk uit de klauwen van de mummie te ontkomen. Sindsdien weten we waarom die escape rooms zo populair zijn.
Escape room Scheveningen, Schokkerweg 44

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *