We hoorden dat aan één van onze favoriete pleinen van de stad, het Anna Paulownaplein in het Zeeheldenkwartier, een heel lekker vegetarisch restaurant zit. Door het woordje vegetarisch sprongen we niet gelijk een gat in de lucht. Inmiddels heeft Hortus bewezen dat hip + lekker zonder vis en vlees wel degelijk kan.

Op deze mooie zomerdag ziet het terras van Hortus er wel erg aanlokkelijk uit. De vrolijke (Engelstalige) serveerster voorziet ons van een drankje en brengt ons het menu. En dat verrast ons. De kaart staat vol lekkere broodjes, eitjes, soep, salades en warme gerechten. De keuze is enorm, zeker omdat in een regulier restaurant je meestal maar één of twee vegetarische opties te kiezen hebt. We herinneren dat in dit statige pand uit 1920 eerst een bank zat. Leuk dat de kluisdeuren bij de toiletten in de kelder ervoor zorgen dat dit stukje geschiedenis niet wordt vergeten.

Zeewier
Wij gaan voor de Humus met avocado, zongedroogde tomaten en koriander en de No-Tuna. De laatste roept de nodige vragen op dus krijgen we een uitleg. Het beleg komt van de vegetarische slager en deze is met zeewier, room, ei, ui en soja aan de slag gegaan. Als je het zo leest zou je het niet geloven maar het resultaat is heerlijk. Ook de humus sandwich smaakt goed. Aan het tafeltje naast ons bestellen twee mannen een enorme burger al zijn de rest van de stoelen voornamelijk door vrouwen bezet. We waren wat huiverig maar Hortus bewijst dat je echt geen vlees of vis nodig hebt voor een heerlijke maaltijd. En misschien wel belangrijker: een vegetarisch restaurant zonder geitenwollensokken sfeer kan ook.

Hortus, Anna Paulownaplein 3, Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *