Backstage én zelfs op het podium van Het Paard. De keuken van restaurant De Resident. De dressuurbak van de stadsrijschool.  En zaal 1 van Pathé Buitenhof. Dankzij de Urban Trail hebben we in korte tijd vele onbekende plekjes van Den Haag gezien. 10 kilometer rennen door de stad was nog nooit zo leuk. 

We dachten dat we Den Haag toch wel aardig kennen. Toch hebben we dankzij deze run weer vele nieuwe plekken ontdekt. Zodra we het startsein horen rennen we langs de Hofvijver zo het Haags Historisch Museum in, met niet veel later Escher in het Paleis. De Urban Trail is officieel van start gegaan. We ontdekken in de eerste kilometer al dat we onze telefoon maar beter bij de hand kunnen houden. Het barst nu al van de perfecte selfie plekken. Je zou bijna vergeten dat er ook gewoon nog gerend moet worden.

Nog geen paar uur geleden werden er in de keuken van restaurant De Resident tientallen biefstukjes en spareribs gebakken. Nu rennen wij met duizenden mensen langs het domein van de kok. Een beetje gek is het wel. Om vervolgens een paar hordes in de dressuurbak van de ’s Gravenhaagsche Stadrijschool te nemen. De oudste manage van Nederland.


Via de Paleistuinen rennen we naar het Venduehuis. Zo’n plek waar wij eerlijk gezegd het bestaan niet van wisten. Nu weten we dat dit een veilinghuis is. In museum de Gevangenpoort kunnen we het niet laten een standaard foto te nemen.


Als we op het Buitenhof aankomen rennen we zo de bioscoopzaal van Pathé Buitenhof in. Gelukkig zijn we nog vol energie en kunnen we de stoelen laten voor wat het is.


De volgende bestemming is De Passage. Met niet veel verder het Nutshuis. Ook hier hebben we onze schaamte nog nooit een stap binnen gezet. En dan te bedenken dat we daardoor die prachtige binnentuin ook nog nooit hebben gezien. Binnenkort gaan we hier nog een keer naar toe. Om er rond te lopen in plaats van te rennen.


Dat Den Haag barst van de hofjes wisten we wel. Maar er komen is een ander verhaal. De schoonheid van het Hofje van Nieuwkoop zorgt zeker voor een verrassingseffect. Wat een mooie, rustige plek midden in het centrum. Het Heilige Geest Hofje is bijna net zo bijzonder.Het Paard 
bezochten we al wel eens eerder. Maar zeker niet óp het podium. De eerste en laatste keer. In het Humanity House zien we een fractie van een indrukwekkende tentoonstelling in vooral veel (on)menselijke situaties. Wat hebben wij toch een geluk dat we in een stad als Den Haag mogen wonen!

Na een kilometer of acht is het tijd voor een bezoekje aan de collegezaal van de Universiteit Leiden. Deze locatie aan de Wijnhaven is nog niet zo lang open en alles is nog gloednieuw.


Via het Nationaal Toneel, Perscentrum Nieuwspoort en het Binnenhof ronden we de laatste meters af. De finish is in zicht. Dit was zeker niet onze snelste 10 kilometer, maar wel de leukste.

Urban Trail Den Haag 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.