GESLOTEN – We hebben een bijzonder plekje Den Haag ontdekt! Na Basel, Zurich en Berlijn hebben wij ook een heuse stadsboerderij. Op veertig meter hoogte wordt verse vis gekweekt en staan er kassen vol lekkere groenten.

De familie Philips had vast nooit gedacht denken dat waar vroeger hun televisies in elkaar werden gezet nu Europa’s grootste stadsboerderij is gevestigd. Het idee van de Urban Farmers is niet langer jouw groenten ver weg te laten verbouwen en bevroren vis in te vliegen vanuit het buitenland. Ze willen liever voedsel verbouwen waar mensen wonen: in de stad. Inmiddels produceren ze jaarlijks 19 ton vis en 45 ton groenten. Hier staat duurzaamheid natuurlijk hoog in het vaandel. Zo wordt het water van de viskweek gezuiverd zodat het kan worden hergebruikt voor de groenten in de kassen.

Vers van het dak
Aan de buitenkant valt niet te zien dat op de zesde verdieping een ecologisch paradijsje is gevestigd. Met de lift zoef je naar het winkeltje waar je op woensdag- en vrijdagmiddag direct van het dak de oogst kan kopen. Laat dat boodschappenlijstje maar thuis want het assortiment is afhankelijk wat er op dat moment groeit. Vorige week waren dat o.a. verse kruiden, tomaten, aubergines en paprika’s. Sla oogst je zelf (met een schaar) en wil je je niet uitsloven in de keuken dan pak je gewoon de verse soep of pastasaus. Omdat je naar het uitzicht blijft kijken ontbreekt het gezellige zitje niet. Hier drink je tussen het shoppen door verse sapjes, koffie, thee wijn of een lekker Haags Eiber biertje.

Wil je een kijkje achter de schermen nemen? Dat kan tijdens de rondleidingen,er is er ook ééntje speciaal voor kinderen. Wij waren onder de indruk van dit stukje groen middenin het centrum. Maar ook het enthousiasme van de medewerkers is opvallend. Je mag alles proeven en ze vertellen graag het verhaal achter hun producten. Wij verlieten het pand met een tas vol lekkers en komen snel nog een keer deze dakboeren bezoeken.
Urban Farmers, Televisiestraat 2, Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.