Het is makkelijk om op een vrije dag iets te gaan doen dat je al kent. Iets waarvan je zeker weet dat succes is gegarandeerd. Deze maand gooien we het over een andere boeg. We verlaten voor even onze vaste patronen. We doen het drie keer anders en gaan op avontuur. Dus vermijden het strand en terras (voor een keertje).IMG_0286Wandelen met gps
Rugzak op, wandelschoenen aan en zonnebril bij de hand. We gaan een dagje aan de natuur in. Bestemming: Veluwe. We pakken het direct serieus aan. Een route van 17 km dwars door het bos is het idee. Gewapend met gps is verdwalen onmogelijk. Het is een kwestie van het pijltje volgen.  En dat gaat ons goed af. In een kleine vier uur hebben we meer bomen gezien dan in het hele jaar ervoor. We hebben een leeg hoofd, een onbekend stukje Nederland verkend en ongemerkt gesport. Win-win-win. Helaas laat het wild zich niet zien. Dus we moeten nog maar een keertje.

IMG_0314IMG_0313
Veilig onder de grond
We zijn er zonder het te weten al ontelbaar keer langs gefietst. Een belangrijk stukje van onze geschiedenis ligt diep verscholen onder de grond. We gaan eens op onderzoek uit en bezoeken in Scheveningen twee bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Bij binnenkomst maak je direct een flinke sprong terug in de tijd. Direct realiseer je je hoe blij je bent dat deze bunkers overbodig zijn. Mocht je er op een zondagmiddag langskomen. Neem ook een kijkje. Het zal je niet tegenvallen.

IMG_0174Ontsnappen binnen een uur
Geboeid lopen we een donkere kamer binnen. Achter ons sluit de deur. We zien enkel tralies, een kist en een som. Uitblinken in wiskundig inzicht doen we niet echt. Toch lukt het om de som op te lossen. Op naar de volgende kamers. Hier liggen nog meer ingewikkelde vragen op ons te wachten. Na een uur vol spanning, quizvragen en hersenkrakers weten we nét op tijd te ontsnappen. Een leuke ervaring die liefhebbers van spelletjes zeker niet mogen missen. Je kan op ruim 300 plekken in Nederland terecht.
Wij speelden hier.

Stap ook eens uit je comfortzone. Het zal je niet tegenvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *