Een hele avond lachen om slimme grappen, opvallend herkenbare situaties en dubbelzinnige opmerkingen. Wij worden blij van een theateravond. Maar er is zoveel meer. Tijdens het Haagse UIT festival proeven we van diverse uitvoeringen op het podium. En we worden verrast. Kiezen wordt een uitdaging. Vijf suggesties voor dit theaterseizoen.


Spinvis 
Via Spotify hebben we in de auto eerder kennis gemaakt met Spinvis, een intelligente kleinkunstenaar.
Een stukje uit hun nieuwe voorstelling Trein|Vuur|Dageraad boeit de hele schouwburg. Erik de Jong speelt samen met zijn band kleine liedjes op een grootse manier. Van cello, percussie, piano tot muzikale zaag (ja, een zaag) verschijnt op het podium. Hun rustige tempo remt het haastige leven even af. En dat voelt goed. Hier wil ik heen.

Zo zijn we niet getrouwd!
De combinatie van arbeidspsycholoog en cabaretier doet het goed. Margriet Bolding vertelt in haar voorstelling moeiteloos de ene anekdote na de andere. Over vreemdgaan met de skileraar, de minpunten van haar man tot romantische Drentenaren. Ik wil lachen.

Opera2day
Wel eens een opera bezocht? Wij eerlijk gezegd niet. Het is er nog nooit van gekomen. Dus die kans hebben we nu gegrepen. We maakten kennis via de magische voorstelling Dr. Miracle’s last illusion. Een verrassende combinatie van illusionisme, opera, theater, dans en muziek. We worden betoverd door twee mooie aria’s die op een creatieve manier worden uitgevoerd. Ik vind opera leuk!

Ballet Blue(s)
Ons zie je niet snel op de dansvloer staan. En niet zonder reden. Dans kennen wij eerlijk gezegd alleen van So you think you can dance? De jongeren van de Dutch Don’t Dance Division spingen en swingen moeiteloos over het podium van de schouwburg. De dresscode voor de vrouwen is een blouse en huidskleur onderbroek. De mannen in blote, gespierde bast. Tja… Hoe dan ook. Ze doen pasjes waar wij enkel van kunnen dromen en met plezier naar kijken 🙂
Dance, dance, dance. 

Apenbroodboom
Een stapel met folders vol prachtige voorstellingen maakt kiezen moeilijk. Den Haag heeft dit seizoen héél veel te bieden. En dan maak je de fout één folder bovenop te leggen als je nichtje (6) langskomt.
De enige voorstelling die nu vastligt is de Apenbroodboom. Want Wasco gaat kamperen en een aap op gymschoenen. We gaan dit theaterseizoen naar Kooman’s poppentheater. Waar het eerlijk gezegd barst van het jeugdsentiment.

Kuezestress 
En dan nu alsnog die stapel met folders doorspitten en een aantal voorstellingen vastleggen. Het wordt dit keer meer dan enkel cabaret. Laat ons vooral weten waar jij dit najaar naartoe gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *