GESLOTEN – Dineren met lachgarantie en uitzicht op zee. We laten ons samen met 316 toeristen op de Pier verrassen door het culinaire cabaret concept van Tasty Comedy. 

We gaan nemen geheel zonder verwachtingen plaats aan tafel 46. Het diner (met bijpassend wijnarrangement) valt niet tegen. Of is eigenlijk prima. Dat moet je altijd maar afwachten als je met 320 mensen tegelijkertijd aan een gerecht begint. De soep, toast met zalm en biefstuk hebben het niveau van het gemiddelde eetcafé: eenvoudig maar lekker. De bediening legt dan ook heel wat meters af om iedereen op tijd van drankjes en gerechten te voorzien.

“De gasten bestaan uit een mix van toeristen uit de provincie, dubbel datende stellen, vrouwen met een kort pittig kapsel en een enkele verdwaalde Hagenaar. “

We vermaken ons optimaal. Er valt genoeg te zien en horen. Het is blijkbaar voor velen een reden om af te reizen naar zee. Als je elkaar lange tijd niet hebt gezien, is dit wat ons betreft alleen niet de plek om uitgebreid bij te praten.

Tussen de 4-gangen door worden we volop vermaakt door een drietal cabaretiers. Opkomend talent Daan van der Hoeve praat de grappenmakers aan elkaar, maar doet ondertussen zelf ook goed gelukte pogingen over ‘koeien met hooikoorts’ en ‘wijn uit de woestijn.’


Iedere avond spelen er andere cabaretiers. Wij zijn vermaakt door Edo Berger, Adam Field en Anuar. Waar Edo grapt over ‘waterijsjes’ vertelt Anuar over een ‘250 onder een kap en loempia in een deken.’ Of grappen in het Engels beter overkomen, geen idee. Toch steelt Adam Field de show. Hij is scherp, grappig en ad rem.


Een beetje medelijden hebben we wel met het meisje wat de Tasty Tunes verzorgd. In een veel te strak jurkje probeert ze er tevergeefs wat van te maken. Precies niemand luistert naar haar pogingen zuivere noten te vinden. En misschien maar goed ook. Wij zijn enkel afgeleid door de arm vullende tatoeage met de tekst ‘music never dies.’

Na een afsluitende gin tonic op De Pier fietsen we naar huis. Deze verdwaalde Hagenaars hebben een hilarische avond gehad. Weer eens wat anders. Anders wat de moeite waard is.

Tasty Comedy, De Pier, Scheveningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.