GESLOTEN – De zomer lijkt nu echt voorgoed te zijn verdwenen. Maar wij kregen voor één avond het vakantiegevoel weer terug. Tasca in Scheveningen serveert heerlijke authentieke zuid-europese gerechten.

Op het hoekje van de Ankerstraat heeft in 2014 het bruin café plaatsgemaakt voor een fris en gezellig restaurant. Verwacht bij Tasca geen uitgebreide menukaart hier werken ze met dagverse producten. Op deze vrijdag gaat de kokkin (en eigenaresse) met oesters, franse kreeft, truffelsoep, tongschar en goulash van wild aan de slag. Ben je niet zo van de verassingen dan kies je gewoon iets van de petiscos een soort uitgebreide tapaskaart. Ze zijn onderverdeeld in koude en warme gerechten en met een pen vink je aan wat je wilt proeven. Het meisje in de bediening adviseert drie tapasgerechtjes p.p. als voorgerecht te kiezen.

Petiscos
Er wordt enthousiast gevinkt en even later verschijnen de Noorse garnalen, huisgerookte sprot, verse octopus en knapperig brood met geitenboter op tafel. Hier kom je duidelijk niet voor schuimpjes, mousjes of andere liflafjes. Uit deze keuken komt gewoon robuust eten vol smaak. Als hoofdgerecht heeft één van ons voor de  vis van de dag gekozen. De ander gaat door met het petiscos festijn en krijgt aardappeltortilla, een glaasje vissoep, wilde zoutwatergamba’s en albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus). De kokkin verlaat haar fornuis even en loopt een rondje langs haar gasten. schenkt de wijn bij en vraagt of alles smaakt. Wij knikken met volle mond en laten weten dat we haar royale porties en kookkunsten waarderen.

Stamtafel
Om te voorkomen dat we letterlijk rollend naar buiten gaan slaan we het dessert van de dag (pannacotta met amarene kersen) over. Als we weggaan vragen we nog wat Tasca eigenlijk betekent. Het is het Braziliaanse woord voor stamtafel. Dat verklaard gelijk de grote houten tafel in het midden van de zaak waar een grote groep overduidelijk een gezellige avond heeft.

Restaurant Tasca, Ankerstraat 2 Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *