Wij zijn graag op het strand. Voor een drankje in de zon is het op een paar zeldzame momenten na helaas nog nét wat te koud. Dus uitgebreid op het terras moet nog even wachten. Maar we laten ons niet tegenhouden. Ook bij een graad of 15 is het heel fijn langs de Scheveningse kust.  We gaan fietsen, wandelen en rennen. En testen toch ook alvast twee strandtenten 🙂

IMG_0431 IMG_0421

Heuvel op, heuvel af
Zo zijn we op de fiets gesprongen en vanuit het Statenkwartier in een uurtje dwars door de duinen naar Katwijk aan zee gecrosst. Dit stukje duinen hadden we in jaren niet bezocht. Meestal komen we niet verder dan Meyendel. Shame on us. Want we werden, net als tientallen wielrenners, verrast door de schoonheid van dit gebied. En dat zó dichtbij. We konden het dan ook niet laten om onderweg wat foto’s te maken. Toch die toerist in eigen stad. En zonder moeite hebben we mooi zo’n 30 km gefietst. Dus pak je (stoffige) racefiets, mountainbike, tandem of stadsfiets en ga de duinen in!

FullSizeRender (1) IMG_0418

Meet Rosie
Onderweg spotten we zelfs een vos. Deze locals hadden dit nog nooit eerder gezien. Nu schijnt dit Rosie, dé tamme vos van Wassenaar en omgeving te zijn, dus ook jij hebt de kans om hem te zien. Stuur ons vooral je foto als je hem hebt gevonden.

IMG_0436

Bait
Bij de gloednieuwe beachclub Bait aan de Wassenaarseslag zijn we gestopt voor een drankje. Direct een strandtent om te onthouden! De strandtent heeft nauwe banden met een van onze favorieten op het Scheveningse strand, Sol.

IMG_0460 IMG_0459

Patagonia beach
Een nagenoeg leeg strand heeft zeker ook vele voordelen. Zo kan je rustig een aantal strandtenten uittesten. Geen vol terras, chaos bij de bediening en altijd de beste plek! Patagonia beach heeft onze eerste test op basis van bediening, wijn en kaasstengels glansrijk volbracht.

IMG_0474 IMG_0473

Run
De lente is ook dé ideale tijd om een stukje langs de vloedlijn te rennen. We doen het niet vaak genoeg, maar genieten er (na afloop…) toch echt van. Op dit moment zijn we weer even heel gemotiveerd. Als je er dan toch bent, merk je direct dat je niet de enige bent. Hardlopen lijkt op zaterdagochtend populairder dan ooit. Geen zin om te rennen? Ook wandelen is ontspannen.

IMG_0489Natuurlijk kunnen we net als bijna iedereen niet wachten tot we de hele dag in de zon kunnen zitten.

Maar tot die tijd genieten we wandelend, fietsend en rennend van het strandleven. Dit raden we iedereen aan!

Wat doe jij het liefst op het strand?

1 reactie op Strandleven bij 15 graden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *