Het is bijna te mooi om waar te zijn. Een afgetraind lichaam zonder moe te worden. Het gloednieuwe Bodytec Lounge belooft het ons. Deze sporthit is overgewaaid van Amsterdam naar het Haagse Statenkwartier. Dit kan wel eens de tip van het jaar worden. Dat gaan we natuurlijk testen. De eerste sessie zit er inmiddels op.

FullSizeRender
Twintig minuten Bodytec schijnt gelijk te staan aan drie (!) uur aan de gewichten hangen. En je traint hiermee acht verschillende spiergroepen in één keer. Topsporters kunnen niet meer zonder en nu gaan wij het ervaren. We laten ons in een soort wetsuit met heel veel draadjes hijsen. Het pak is nat om de elektronen beter hun werk te laten doen. We zien er futuristisch uit maar de looks zijn voor latere zorg.

Onze trainer (met strandproof lichaam) sluit ons aan op een soort paal. Via de vele draadjes worden onze spieren voorzien van trillingen. En via de zogenaamde ‘Electro Spier Stimulatie’ (EMS) maximaal gestimuleerd. Enigszins gespannen wachten we op de eerste trillingen. Elektronen op je huid. Het klinkt toch vreemd. Maar het rare pak en die trillingen wennen snel.

In je jasje er als een zoutpilaar bijstaan, is helaas geen optie. De trainer heeft allemaal oefeningen voor ons in petto. Van planking tot lunges tot (fake) gewichtheffen. Voordat we het beseffen zit de eerste sessie erop. Moe zijn we niet maar onze spieren voelen we wel. Onze vorderingen worden in de computer gezet, volgende keer gaat de intensiteit omhoog.

FullSizeRender (1)

Morgen, 9 juni is de officiële opening van Bodytec Lounge Den Haag (Isa Hoes en Tim Akkerman zijn erbij). Ons vind je de komende drie maanden in de Aert van der Goesstraat om deze nieuwe manier van sporten te testen. Hier doen we natuurlijk regelmatig verslag van. Want de grote vraag blijft ‘Worden we volledig beachproof in 20 minuten?’ Houd ons blog in de gaten. Nu al nieuwsgierig? Je kan gratis een proefles volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.