Naar het koffieapparaat voor slechte koffie, drie trappen vanwege een defecte lift en een keertje plassen. Je meegebrachte lunch eet je achter je bureau in een ruimte waar de lucht de hele dag automatisch wordt gecirculeerd. Niet bepaald gezond. Als je een stappenteller had, was die niet boven de 100 uitgekomen. De hoogste tijd voor wat beweging én frisse lucht. We gaan buiten sporten!

Rennen
Het klinkt zo makkelijk. Je trekt je hardloopschoenen aan, drukt op start bij runkeeper en kiest een uptempo lijstje op Spotify. En je hebt de drie belangrijkste benodigdheden voor een rondje hardlopen. Binnen no time moet de endorfine door je lichaam stromen. Je hebt je conditie zo opgebouwd. Alleen nu nog even gaan. Extra veel respect als je je eigen smoesjes om thuis te blijven negeert. Want voor een beetje motivatie kan je altijd nog de 10 minuten regel van Glow toepassen. Toch grappig om te zien dat je 9 van de 10 keer die regel niet nodig hebt en zelfs overweegt je in te schrijven voor de Vredesloop. 

Beachhockey
We weten uit ervaring dat mensen wat gek kijken als je met een hockeystick het strand op loopt. Toch is het hilarisch en goed voor de conditie om langs de vloedlijn een wedstrijdje beachhockey te spelen. Neem wel een kleine plastic bal mee. Het kan er nog wel eens fanatiek aan toe gaan en een originele bal wil je dan echt niet tegen je schenen hebben. Zand in je ogen is al erg genoeg.

Suppen
We herinneren ons de rust van de zee nog van de blauwe maandag die we gesurft hebben. Nu was het aantal golfen dat we pakten op een hand te tellen. Dus een groot succes is dat nooit geworden. Suppen is meer wat voor mislukte surfers. Je bent wel op het water, maar hoeft niet te wachten op de goede golf die nooit gaat komen. Vanaf het water kan je goed in de gaten houden wat er op het strand gebeurd. Ideaal toch?

Bootcamp
Burpees, planken, lunches en squats. Zomaar wat oefeningen die bij een doordeweekse uurtje bootcamp op het programma staan. En dan doe je net of je het leuk vindt. Want dankzij de combinatie van cardio- en krachtoefeningen ben je snel fit en heb je een strak lijf in no time. En dat willen wij best. Dus wij schrijven ons maar weer voor een wekelijks driluurtje. Of toch maar die personal trainer? Al is dan smokkelen geen optie meer.

Vliegeren 
Het is vast geen verassing dat wij van het strand houden. Daarom mag ook het vliegeren in het zand niet ontbreken. Al kan dit ook prima in het park. Weer een manier van ongemerkt sporten.

Gewoon thuis
Heb je nu écht geen tijd om van huis weg te gaan? Doe je deuren open. Stap je tuin in of balkon op met een springtouw. Makkelijke manier om in de buitenlucht snel calorieën te verbranden. Wanneer je eindigt met een minuutje in plankpositie heb je eenvoudige en toch effectieve workout gehad.

Morgen weer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *