Struinen door de winkelstraat van een onbekende stad. Een spontaan bezoek aan je favoriete boetiekje. Het zit er voorlopig niet in. Uren online scrollen is aan ons minder besteed. Dus we gooien het over een andere boeg. We gaan coronaproof shoppen in onze eigen kledingkast. Met de hulp van een stijlcoach gaan we op ontdekkingstocht.

(her)ontdek je kledingkast

Stijlcoach Mirjam helpt bij het (her) ontdekken van kledingkasten. Want zonder dat je het door hebt hangt je kast vol met pareltjes. Je moet je kleding enkel met andere ogen bekijken. Met een paar tips & tricks gebaseerd op stijl, figuur en verhoudingen maak je al vrij snel verschil.

Nieuwe combinaties

Samen toveren we mijn kledingkast om tot een slimme garderobe. Een kast op basis van outfits. Ik blijk veel kleding te kunnen combineren. Combinaties die ik zelf nooit had bedacht staan verrassend leuk. Items die ik zelden pak worden herontdekt. Stiekem hangt er best veel leuks aan de haakjes. Ik word er helemaal enthousiast van.

Aan het einde van de ochtend, als ik alles uit mijn kast heb aangehad, gaat er een broek de prullenbak in, wordt er een vest beperkt tot ‘dragen op de bank’ en zal ik vaker shirts in mn broek stoppen. Verder weet ik meer over kleurencombinaties en zal ik me niet meer kleden in ’twee gelijke delen.’

Aan de binnenkant van mijn kastdeur hangt vanaf nu een overzicht met goedgekeurde combinaties. Kleding keuze stress is verleden tijd.

Missing items

We komen tot de conclusie dat er vier essentiele items in mijn persoonlijke collectie ontbreken. Met dit lijstje van missing items kan ik gericht online zoeken. De kans op miskopen neemt met 99% af. Dat scheelt teleurstellingen, nutteloos scrollen en wandelingetjes met retourpakketjes. En onbewust ben je hartstikke duurzaam bezig.

Bewust winkelen

Natuurlijk worden de huidige combinaties af en toe aangevuld met nieuwe items. Het leuke van deze ontdekkingstocht is dat je leert om bewuster te winkelen. En tot de conclusie komt dat je beter een paar hele goede stuks in je kast kunt hebben dan vele impulsief gescoorde aanbiedingen. Deze sessie was een echt corona cadeautje aan mezelf. Ik kan iedereen een slimme garderobe aanbevelen.

Geïnspireerd geraakt? Kijk vooral eens op de website van Mirjam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *