Met een hartelijk buona sera worden we begroet. Het is ons gelijk duidelijk: Sgroppino is een échte Italiaan. Ook de rest van de avond vliegen de Italiaanse woorden ons om de oren.

Na Cheers, De Parodie en Ravi is de Jacob Gillesstraat 21 de plek van Sgroppino. Het is een vrij donkere zaak met een grote bar aan het eind. Maar de zaak is vol dus het vergaat ze hopelijk beter dan hun voorgangers. Wij zitten aan het raam en al snel staat er een glas wijn op tafel en genieten we van een knapperige bruschetta.

Show aan tafel

Op de kaart weinig verassingen, hier kom je voor huisgemaakte pasta’s en verse pizza’s. De voorgerechten zijn wel wat spannender. Onze octopus met soja valt in de smaak net als de halve kreeft met whiskysaus. Je proeft dat hier met verse producten en kennis wordt gewerkt. Dan komt het karretje waarop een enorme Parmezaanse kaas staat onze kant op. Tijd voor de Taglioni al Tartufo! De ober flambeert de kaas aan tafel en draait er vervolgens de verse pasta in rond. En dan wordt er ook nog verse truffel over gestrooid. Wat een feestje. Ook de carpaccio pizza aan de overkant smaakt goed.

Arrivederci

Natuurlijk sluiten we af met het drankje en tevens naamgever van dit restaurant: Sgroppino. Ook hier krijgen we een show aan tafel. Voor je neus wordt hij gemixt en de combinatie van citroenijs, wodka, prosecco en munt is erg verfrissend. Dan nemen we nog een kopje (goede) koffie en limoncello’s die we van het huis krijgen. We begrijpen waarom er op deze vrijdagavond er geen vrij tafeltje meer is te vinden. Kinderen zien we niet, misschien omdat je hier net wat meer kwijt bent dan bij een standaard Italiaan. Een vrolijk arrivederci klinkt als we deze nieuwkomer verlaten. En terugkomen doen we zeker.
Sgroppino, Jacob Gillesstraat 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *