Weduwe van der Toorn is een begrip in Scheveningen. Paul van Vliet zong ‘Een visje eten bij de weduwe’ en er schijnen zelfs leden van het Koninklijk Huis gegeten te hebben. Wij zijn er zeker duizend keer langsgefietst op weg naar het strand dus de hoogste tijd voor een bezoekje aan deze klassieker.

Het oudste visrestaurant van Scheveningen heeft zware tijden gehad. Herman den Blijker kwam in 2012 in actie en gaf de zaak een make-over. Inmiddels is Edwin van de Goor (Seinpost) de eigenaar. Op deze vrijdagavond is er geen tafeltje meer vrij dus het tij lijkt gekeerd te zijn. Dat het restaurant sinds 1963 bestaat is niet aan het interieur af te lezen. We zien frisse groene wanden, vrolijke servetten en ouderwetse schoolstoeltjes. Boven de bar prijkt het portret van de weduwe waar ze het restaurant nog in de gaten kan houden. Opvallend is dat de meeste gasten de AOW-leeftijd lijken te hebben bereikt.

Verse vis
Op tafel verschijnt een bakje kokkels van het huis. Terwijl we de diertjes met naalden uit hun huisje pulken bestuderen we de menukaart. Het draait hier natuurlijk vooral om vis al kunnen vleesliefhebbers ook genoeg kiezen. Wij starten met de gerookte zalm met mierikswortel en de vissoep op Scheveningse wijze. Alles smaakt verrukkelijk. Onze hoofdgerechten de zeebaars en de gamba’s piri piri komen met verse salade en knapperige friet. Bij de huiswijn krijgen we kraanwater (geserveerd in een EAU EAU Den Haag karaf). Het enige nadeel is dat het moeite kost om de aandacht van het personeel te trekken. De vlaflip bewaren we voor een volgende keer want dit Schevingse visrestaurant zullen we niet langer zomaar voorbij fietsen.
Weduwe van der Toorn, Treilerdwarsweg 2 Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.