Nu het weer kan is het de hoogste tijd om nieuwe Haagse spots te bezoeken. Op vrijdagmiddag fietsen we naar de Wagenstraat voor een terraslunch bij Roseval.

We nemen plaats op het zonnige terras, aan een van de plekjes aan het grote raam. Zo hebben we het beste uitzicht over het vergeten pleintje. En kunnen we moeiteloos de stadstaferelen in ons opnemen. Alle tafeltjes staan op ruime afstand van elkaar.

Rustpunt

Roseval sapje

Eerlijk gezegd is de Wagenstraat niet de eerste bestemming die in ons opkomt om naar toe te gaan. Maar na deze vondst denken we hier echt anders over. Het Roseval pleintje is waar een rustpuntje in de best drukke buurt.

Roseval ligt net buiten het centrum. Op de weg richting Den Haag HollandSpoor. Of eigenlijk gewoon midden in het centrum, maar zijn we meestal op de andere kant gefocust. Hoe dan ook, we zijn er. Er daar zijn we heel blij om.

Alles lekker

We starten met een vers sapje. Het lijkt daarna eenvoudig kiezen als de kaart overzichtelijk is. Maar in dit geval valt het toch echt wel vies tegen, want eigenlijk vinden we alles lekker. Uiteindelijk wordt het de crunchy chicken sandwich en verrassende salade spicy lemon garlic Tilapia.

Roseval lunch
roseval salade

We sluiten af met een klein taartje van Sue, bekend van hun zoet zonder suiker. Dat eet toch net lekkerder als je het weet dat er geen ongezonde toevoegingen in zijn verwerkt.

roseval binnen

Voordat we het enthousiaste personeel gedag zeggen kijken we nog even binnen rond. Het is bijna een gemiste kans dat we zo fijn buiten konden zitten. Want binnen zit je misschien nóg lekkerder. Roseval is met zoveel smaak en oog voor detail ingericht dat het bijna zonde is dat we er zo kort van konden genieten. Alle reden om nog een keertje terug te gaan.

Roseval, Wagenstraat 144, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *