In de Mallemolen vind je sinds een jaar restaurant Kurk. Wij waren dit pitoreske straatje achter de Frederikstraat een beetje vergeten. Maar wat zijn we blij met de herontdekking. Op een warm terras genieten wij van verschillende bites en een verfrissende gin tonic.

Restaurant KurkRestaurant KurkRestaurant KurkWe starten onze avond op het terras met een frisse Gin Tonic. Er is een zeer brede variatie van GT’s waar je uit kan kiezen. Eenmaal gekozen wordt dit geliefde drankje geserveerd met het tonic flesje nog in het glas. Het zijn de details die het hem doen. Als eerste bite krijgen we een goed gemarineerd vleesspiesje, bruchetta en calamaris.

Restaurant KurkRestaurant KurkDe kaart zal vast een breed publiek aanspreken: vis, vlees, vega en oosterse gerechtjes zijn vertegenwoordigd. Wij vielen voor een viergangen menuutje met als een van de keuzes zwaardvis saté Peruaanse stijl met cassave chips en een Peruaans wokgerecht van ossenhaas met rode ui, tomaat, avocado en koriander.

Twee lichte gerechtjes die we een volgende keer met gemak nogmaals bestellen. Maar ook over de risotto met dubbel gedopte tuinbonen, tijm en limoen enkel lof. Je zou de gerechtjes kunnen delen. Wij kiezen er voor een keertje voor om het gewoon lekker voor onszelf te houden.

Tijdens het eten wordt er voor voldoende kraanwater op tafel gezorgd. En dat is geen overbodige luxe bij deze zomerse temperaturen. Het dessert bestaat uit churros gevuld met warme chocolade. Daar worden we heel gelukkig van.

Restaurant KurkRestaurant KurkVanwege de warmte is het terras vol en het restaurant leeg. Maar een blik binnen, geeft wel een goed beeld van de sfeer tijdens minder mooie dagen. Bij de inrichting staat, hoe kan het ook anders, kurk centraal. Daarnaast staan er ook heel wat flessen wijn te wachten om ontkurkt te worden.

Viel er dan niets tegen? Nou, de houten stoeltjes zijn iets minder geschikt voor uren lang natafelen. En het is jammer dat er op het terras veel gerookt wordt. Maar al met al was het een fijn terrasfeestje op de Mallomolen. De kok van Kurk kan koken.

Restaurant Kurk, Mallemolen 12A, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *