GESLOTEN – Wij vieren ons drie (!) jarig bestaan van alsikopdatpuntkom.nl met een healthy poke bowl. De combinatie van poke en avocado is toch het beste van twee werelden. In Chinatown brengen we een bezoekje aan de Haagse bowl hotspot: Poke & Avocado. Met een overheerlijke bak vol met gezond lekkers begint ons weekend feestelijk. 

Poke en avocado

Burrito Hawaii Style
Je kunt met een aantal eenvoudig stappen je eigen bowl samenstellen. Maar kiezen is toch weer ingewikkeld. Uiteindelijk gaan wij voor de ‘house favourites.‘ De keuze valt op een burrito Hawaii style (zonder ananas). Dit is een verwijzing naar het land van oorsprong van de poke bowl.

De burrito heeft vele gelijkenissen met een grote, ongesneden sushirol vol met zalm, avocado, mango, rijst en edamame boontjes. Die je nu kunt eten als een wrap. Dit zijn de betere lunches. Zonder een grammetje vet. Wil je liever vega(n) lunchen? Dat is hier geen enkel probleem.

Poke en avocado Poke en avocado

Ook verschijnt er een ‘sweet chicken’ poke bowl met kip, teriyaki, avocado en mais op ons tafeltje. Alles gaat op tot de laatste hap. De ingrediënten zijn super vers. De bowl is voorzien van een subtiel sausje. Dit zorgt net even voor een extra variatie in smaak.

De inrichting van Poke & Avocado is strak en trendy. Het is misschien geen plek om uren neer te strijken. Maar wél een aanrader als je zin hebt in een snelle, gezonde en vooral ook lekkere maaltijd. Echt perfect voor zomerse dagen. Chinatown ligt net een paar meter buiten het centrum van Den Haag. Een bezoekje aan deze hotspot is gelijk een goede reden om enkele stappen buiten de gebaande paden te treden.

Poke & Avocado, Wagenstraat 131, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *