We kunnen er echt niet meer omheen. Het is 110% herfst. We gaan de voordelen van deze periode van het jaar zoeken én benutten. Gewoon met een dikke trui en fijne sjaal naar buiten. Uitgebreid koken voor vrienden. Witte wijn inruilen voor rode. We gaan de herfst drie keer plukken.

img_3129
Spring in herfstkleuren
We geven eerlijk toe dat we niet altijd direct omhoog springen bij het idee te gaan sporten. Helemaal als het koud en nat is moeten we echt zin maken. Maar in deze omgeving moet je haast wel genieten. Rennen en zweten is ineens bijzaak. Zin om gewoon een rondje wandelen? Ga naar de Haagse Paleistuinen voor dit uitzicht. Denk aan de blijdschap achteraf.

img_3090
Herfstspecials: Pompoenquiche
In de zomer zijn we wat makkelijker met eten. Het wordt al snel een salade of sateetje om de bbq. Nu we meer binnen zijn, gaan we weer regelmatig écht eten. Pompoen en de herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast dat pompoen gewoon heel lekker is, zitten er ook weinig calorieën in. Dat is weer mooi meegenomen. Wij maakten een pompoenquiche (ook wel ‘kies’ genoemd) Wie kiezen deze uit.

img_4164image-2016-10-28

Paddenstoelenwalhalla
Liefhebbers van paddenstoelen (WIJ!) kunnen momenteel los. Het barst in de natuur van de (eetbare) schimmels en zwammen. Je snapt natuurlijk wel dat onze iPhone tijdens een boswandeling overuren maakt. Deze maakten we net over de grens in Duitsland. We laten ze natuurlijk staan, maar eten ’s avonds wél gekochte paddenstoelen. En wel in risotto. Fijn!

Naast paddenstoelen barst het momenteel ook van de andere seizoensproducten: Dus sla andijvie, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, knolselderij, koolrabi, pastinaak, prei, biet, rode kool
spruiten, uien, venkel, vijgen, witlof en wortelen in. MMMMMMM! Als je iets wilt uitproberen. Wij komen met alle plezier proeven.

image-2016-10-28-1Mocht je ons dit weekend zoeken. Grote kans dat we ergens in het bos banjeren (of gewoon in het Haagse Statenkwartier).

Mogen we je een tip geven? Ga naar buiten, eet herfstproducten en drink rode wijn. Vergeet je dikke trui niet. Pluk de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *