Geen gedoe, maar wel gewoon goed eten. En voor een normale prijs.‘ lezen we op de website van Pas du Poespas. Wij gingen naar de Piet Heinstraat om te kijken of deze woorden kloppen.

poespas

De eigenaren van It Rains fishes kookten 15 jaar op het Noordeinde en zijn hier in maart 2017 een nieuwe uitdaging begonnen. Je voelt hier een hip bistro sfeertje met marmeren tafels en bakstenen muren. Op deze vrijdagavond hebben al aardig wat buurtbewoners plaatsgenomen in het voorste gedeelte. Dus wij krijgen een rustig tafeltje achterin en nemen zo gelijk een kijkje in de keuken.

Illegale wijnboekje

Op de wijnkaart zien we vier open rode en witte wijnen. Ook lezen we: vraag voor speciale wijnen naar ons ‘illegale wijnboekje.’ Hoe spannend dat ook klinkt, dat bewaren we voor een volgende keer, vandaag gaan we voor een fles Malbec. Naast de specials (erwtensoep & biefstuk) bestaat de kaart vooral uit Franse klassiekers. Van kikkerbillen tot escargots en van confit de canard tot zeebaars.

poespas

Franse keuken

Het vriendelijke meisje in de bediening verontschuldigt zich dat ze nog niet alles weet maar zorgt wel dat alles vlot en met een glimlach op ons tafeltje verschijnt. Iets meer poespas had bij de steak tartaar wel gemogen. Nu oogt zo’n homp gesneden vlees niet heel appetijtelijk maar het gaat immers om de smaak en die is prima. Ook de blini met zalm is heerlijk.

De hoofdgerechten entrecote en wederom steak tartaar met friet vallen goed in de smaak. De Franse keuken valt ons zwaar op de maag dus de desserts zoals crème brûlée en chocolade lavataart laten we aan ons voorbij gaan. Bij het kopje koffie kunnen we alleen maar concluderen dat het bij Pas du Poespas prima vertoeven is. 

We komen zeker terug. Hopelijk zijn dan wel de papieren menukaarten vervangen door brandschone exemplaren.

Pas du poespas. Piet Heinstraat 36, Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.