Gastblogger Marieke is fan van de stad van de liefde. Parijs is zelfs haar favoriete stad in Europa. Ze gaat er een paar keer per jaar heen. Zo ook deze maand. Samen met haar man en vrienden werd het een weekend vol sport, slenteren, shoppen en leuke tentjes. Ze deelt haar ontdekkingen. 

FullSizeRenderVoor elk wat wils
Roland Garros is het mekka voor tennisliefhebbers. En toeval of niet. De mannen hebben kaartjes. Dus nemen als tennisliefhebbers met veel plezier plaats op de tribune. Nu hadden ze natuurlijk het liefste gezien dat ze die dag naast hen op de tribune zitten. Maar dit is voor Marieke ook dé kans om uitgebreid te gaan shoppen. Ze slentert met een vriendin langs de Seine, vangt een glimp op van de Eiffeltoren, maar gaat vooral op zoek naar het Parijs waar nog weinig toeristen zijn. Hier moet je heen:

Shopwalhalla
Ze pakken de metro richting Madeleine en lopen richting Rue St. Honoré, een shopwalhalla. Tussen Chanel, Gucci, Tom Ford zitten ook een rustige Zara en Other Stories. Ook vind je hier boetieks van de Franse merken Maje, Sandro en Zadig en Voltaire. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan Colette, een mini warenhuis met trendy producten.

Zin in macarons? Bij La Duree vind je de lekkerste van de stad. En mocht die nu net een vestiging hebben in Rue St. Honoré. Wil je toch even cultureel doen? Je loopt zo naar het Louvre.

Marais
Ze lopen verder oostwaarts richting de Joodse wijk Marais. En dwalen rond door Rue Vieille-du-Temple, Rue du Roi de Sicille en Rue des Rosiers. In deze straatjes vind je de leukste boetieks, kunstgalerijen en gezellige restaurants. Na een wandeling naar Place des Vosges, krijgen de voeten rust in dit prachtige stukje van Parijs.4B2D9DFA-0CF6-46E7-9579-AE815716C7C4

Merci
Ze lunchen bij de Merci Conceptstore. Deze winkel vind je in het Noorden van Marais en is gevestigd in een oude fabriek.

FrenchieFullSizeRender (1)
Frenchie, de absolute hotspot in het 2de arrondissement is een perfecte borrelplek. Helaas is in het weekend het beroemde restaurant dicht (en reserveren is doordeweeks ver van tevoren nodig), maar ze hebben geluk. In dezelfde straat (Rue de Nil) is er ook een Frenche bar au vins met kleine gerechtjes. Tijd om te genieten van de heerlijke wijn en de lekkere hapjes. En dat op een plek zónder toeristen.

Marieke haar man gaat volgend jaar weer naar Roland Garros. Drie keer raden wat zij dan gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *