De Haagse vestiging van Jamie’s Italian aan de Grote Marktstraat kreeg donderdag hoog bezoek, de topkok kwam voor het eerst een kijkje nemen in zijn nieuwe restaurant. Toevallig zaten de dag daarvoor ook twee hooggeëerde gasten: Svenja & Barbara. Die nu natuurlijk balen dat ze Jamie hebben gemist maar wel hebben genoten van ‘zijn’ kookunsten.

Als je binnenkomt valt direct de enorme marmeren bar op. Hier worden cocktails geshaked en aan de andere kant pizza’s gebakken. Verder zien we hoge plafonds, houten vloeren en hippe stoelen. Ook op de tweede verdieping kan je zitten en die extra zitplaatsen zijn hard nodig want het is druk. In de bediening zien we vooral vrolijke (Engelstalige) meisjes die je een warm welkom geven. Al snel staat de wijn op tafel en krijgen we het dagelijks wisselende menu te horen.

Jammie
Als echte pizza- en pastaliefhebbers valt de keus op de pizza Red Rocket (met zoete tomatensaus, San Daniele prosciutto en mozzarella). Al klonk de favoriete pizza van vrouw Jools, de turbo Margherita ook niet verkeerd. Verder bestellen we Caprese Mezzaluna, halve maan pasta gevuld met buffelricotta & spinazie. We weten dat de topkok niet zelf heeft gekookt maar hij heeft zijn personeel goede instructies gegeven. We wanen ons heel even in Italië. Jaloers kijken we naar de buren als ze een enorme houten plank vol lekkers krijgen. Dit lijkt ons het prefecte borrelhapje, alleen hiervoor al moeten we nog eens terugkomen.

De rekening valt reuze mee en we worden vriendelijk uitgelaten. Het enige minpunt is dat bij het reserveren wordt gezegd dat je een tafel voor 1 uur en 40 minuten hebt. Dan geeft je toch een gehaast gevoel. In 2015 ging de eerste Jamie’s Italian open in Rotterdam en wij kunnen alleen maar concluderen dat Den Haag boft met deze nieuwe aanwinst.
Jamie’s Italian, Den Haag, Grote Marktstraat 37.

1 reactie op Op bezoek bij Jamie

  1. Is inderdaad heerlijk en mocht je met kinderen gaan, dan is ” de schijf van vijf” een aanrader ! Een lunchbox gevuld met lekkere en gezonde dingen. Lang leve Jamie !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.