Toen wij hoorden dat The Old Jazz de deur sloot, moesten we een traantje wegpinken. Dit was dé plek de waar wij ons eerste biertje dronken en menig stapavondje afsloten. Gelukkig zag hun buurman Vigo hoe bijzonder deze plek was, gaf de bar een enorme metamorfose én behield de naam.

The Old Jazz 2.0

Het waren de broers Roeleveld, (ja van de bekende visfamilie) die uit nostalgie de naam wilden behouden. Maar het is dan ook alleen de naam die is gebleven. Het bruine café is getransformeerd in een moderne Franse bistro. En omdat zelfs de bar aan de andere kant van de zaak staat, moesten wij twee keer knipperen: was dit The Old Jazz? De zaak is een stuk lichter en chiquer geworden. Deze verandering spreekt het Statenkwartierpubliek duidelijk aan want er is geen vrij tafeltje meer te vinden.

Food

Wij hebben met twee vriendinnen afgesproken om bij te kletsen en dankzij de reservering kunnen we aanschuiven op de bank. De wijn smaakt goed en ook de kaart spreekt ons aan. Veel gerechten om te delen maar ook sushi, oesters en hoofdgerechten als zalm en ribeye vind je terug op de kaart. Wij lieten vooral veel bites langskomen en smulden o.a. van de beef tataki, flammkuchen, spring rolls en charcuterie met knapperig brood. Aangezien hier het motto is: Tomorow is so far away komt er nog een nieuwe fles wijn. Als we rond middennacht weggaan concluderen we dat The Old Jazz een stuk prijziger is dan zijn voorganger maar wel die goede sfeer heeft weten te behouden. Tot snel!
The Old Jazz, Aert van der Goesstraat 7

Old Jazz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *