Er is in oktober geen enkele feestdag waar je een extra dag vrij voor krijgt. Maar wel ruim 50 bijzondere themadagen. Er zijn deze maand weer volop redenen voor een leuk feestje. Ons hoor je niet klagen. Alhoewel soms zijn de dagen vooral nuttig en hilarisch. We zetten ze in ieder geval in de agenda.

Nationale Snipperdag
Bij Snipperdag denken wij direct aan een extra dag vrij. Wij zijn voor. Maar dat is het helaas niet. Deze snipperdag wordt heel letterlijk genomen. We gaan op 7 oktober a.s. met heel het land papier versnipperen. Snipperen we bij jou of bij mij?

shredder-779853_1280

Kroketten met ei
Je kan het 9 oktober niet maken om geen broodje kroket of gebakken ei te eten. Het is namelijk Wereld Ei Dag én Nationale Krokettendag. Dus alle excuus voor een ongezonde lunch. Wist je dat een Nederlander gemiddeld 25 kroketten per jaar eet? Zorg er vast voor dat je alle vette feiten over kroketten kent én weet hoe je een uitsmijter bakt.

fried-703904_1280Was je handen
We hebben geen idee wie het heeft bedacht, maar we houden op 15 oktober wel Internationale dag van het handen wassen. Red jij 10 keer per dag?

sink-400276_1280Hoofdletters
22 OKTOBER IS EEN DAG DIE BIJ ONS VOORAL IRRITATIE OP ROEPT. WE ZIEN GEEN ENKELE REDEN OM CAPSLOCHDAY TE VIEREN.abc-491644_1280B-day
30 oktober, de 303de dag van 2015 wordt enkel in kleine kring gevierd. De 35ste verjaardag van Svenja is toch wel een lokale reden voor een klein feestje.flag-655337_1280

Griezelen  
Zorg dat je op 31 oktober snoep in huis hebt en wat pompoenen voor de deur hebt staan. Grote kans dat er kleine spookjes, lieve heksen en wat mislukte pompoentjes bij je aanbellen. Halloween is het in Nederland meestal nét niet. Maar we willen die kleine kinderen natuurlijk niet teleurstellen. Wil je je uitsloven voor je eigen kinderen of die in de buurt? Doe hier inspiratie op.

halloween-478582_1280

Maand van
Wil je er helemaal bijhoren? Besteed dan ook aandacht aan de borstkankermaand, buy nothing new-maand, maand van de vitaliteit, maand van de geschiedenis, nationale brandpreventieweken en kinderboekenweek. Oktober. Saaie maand.

Foto’s: CC0 Public Domain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *