Wat worden we blij van een fiets die lekker rijdt. Het liefst crossen we dagelijks op onze tweewieler langs het strand of door het centrum van Den haag. Een goede fiets wint het bijna altijd (geen regen, please!) van andere vervoersmiddelen. En wel hierom:

Foto's Buiten (18)Nooit wachten
De fiets staat altijd voor je klaar. Je steekt je sleutel in het slot en rijdt zo weg. Wachten is er niet bij. Van één keer tram hebben we direct spijt. Want we waren net één seconde te laat. Stonden een kwartier nutteloos in de kou. Zaten naast een man waarvan de wasmachine vorige maand kapot is gegaan. En vergaten uit te checken. +1 voor de fiets.

Geen parkeerprobleem
Op maximaal 10 meter van de bestemming parkeer je je fiets. Gratis. Niets zoeken naar een schaars of prijzig parkeerplekje. Voor het gemak vergeten we wel even de overvolle stallingen bij het station én de overijverige fietscoach in de binnenstad.

Beweging gegarandeerd
Een half uur bewegen per dag. Simpele check! Met een rustig fietstempo verbrand je zo’n 330 calorieën per uur. Extra stimulans misschien? Je kan kiezen uit ruim 35.000 km fietspad in Nederland. In Den Haag is zo’n 370 km weg speciaal voor fietsers.  En nee, we vergeten daarnaast zeker niet om ook écht sportief te doen.

Mocht je je stadsfiets een keertje willen inruilen voor de mountainbike, probeer dan dit parcours..

IMG_0023Extra wijntje
Wanneer je de auto laat staan kan je bij de borrel net één wijntje extra nemen. Dat is toch wel een voordeel. En die houder. Nee, die hebben we niet gekocht.

Koffie tussen de fietsen
Fiets een keer langs Lola Bikes & Coffee. Hier kan je in de winkel op het Haagse Noordeinde heerlijke koffie drinken. Bekijk de nieuwste fietsen en geef je op voor de Lola Biking club.

Picknicken
Zodra het weer het toelaat bereik je met de fiets de leukste picknickplekken. Word het een stadspark of de duinen? In Den Haag een picknickmand bestellen en/of een fiets huren? Dat kan hier.

Regen
Regen. Dit blijft een heikel punt. Daar kan de perfecte fiets helaas geen verandering in brengen. Gelukkig is er buitenrader. De app vergroot de kans dat we net tussen de buien door kunnen fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *