In de binnenstad van Nijmegen is het van 18 – 24 juli een groot feest. Duizenden wandelaars bezetten de stad voor de vierdaagse én de jaarlijkse vierdaagse feesten.
Maar Nijmegen is meer dan een aankomst op de Via Gladiola. Susan
 (35) neemt je mee naar de leukste plaatsen in haar studentenstad. 

Eten & drinken
handIn de Blaauwe handde oudste (uit 1542) bruine kroeg van Nijmegen kan je erg goed eten. Ze hebben ook een uitgebreide bierkaart én flammkuchen. Je vindt de Blaauwe hand achter de Hoofdwacht 3 (naast de Waagh).

Loop rond
De Benedenstad is een Nijmeegse stadswijk die gelegen is tussen de rivier de Waal in het noorden en het stadscentrum in het zuiden. Als je hier doorheen wandelt waan je je in de oude tijden. De benedenstad vormt de oudste kern van het huidige Nijmegen. De ligging aan de rivier met zijn schepen bracht de wijk door de eeuwen heen grote voorspoed.

In de benedenstad vind je onder andere het Besiendershuis (1525), de synagoge (1756), en ’t Oude Weeshuis (1560). Straten die voor een groot deel behouden zijn gebleven en zijn gerestaureerd, zijn o.a. de Lage Markt, Oude Haven en de Begijnenstraat.

lange-hezelstraat-stikke-hezelstraat-05 (1)Shoppen
De korte- en lange Hezelstraat (uit 1880) zijn helemaal opgeknapt. Dit is nu een hippe winkelstraat met boetiekjes. Kijk bijvoorbeeld eens bij Ming & Mikis, of La Belle Epoque, of het vinylarchief. Wil je na het shoppen lekker een terrasje? Ga naar het Koningsplein.

Kronenburgerpark
Kronenburgerparkhet park, bezongen in een liedje van Frank Boeijen, stond ooit bekend als hangplek van prostituees en drugsverslaafden. In 2005 is het park  heringedeeld en is het een rustig, modern stadspark geworden. Aan de lage kant van het park is er nog een huis met enkele prostituees, richting het hogere gedeelte kun je prima in het gras picknicken.

Feesten
Voordat je in de trein naar huis stapt nog naar live muziek luisteren? Doornroosje, het poppodium staat naast het station.

Tip gemist? Deel hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *