De hippe keten Joe & The Juice uit Denemarken is de wereld aan het veroveren. Sinds vorige week verkopen ze hun sapjes, koffie en sandwiches ook op De Fred.

Joe? Nee Kaspar

Je zou verwachten dat ene Joe de sapfan was maar de man achter dit concept heet toch echt Kaspar Basse. Deze ex-karate kampioen opende in 2002 in Kopenhagen zijn eerste zaak. Niet wetende dat hij hiermee een heus sap-imperium zou creëren. Inmiddels zijn er ruim 250 vestigingen over de hele wereld te vinden. In Singapore, Australië, Zuid-Korea, IJsland, Amerika en – nu ook in Den Haag – kan je zo’n hip sapje bestellen.

Pick me up

We lopen op een vrijdagochtend binnen en zien veel gezellige zitjes waar hout de hoofdrol speelt. Hier ben je aan het goede adres voor sandwiches, shots, shakes, sapjes, muffins en koffie. Het is voor ons lastig kiezen uit de 14 verschillende juices waar voornamelijk fruit inzit. Het wordt uiteindelijk de Pick me up met framboos, banaan en appel. Leuk dat je online precies kunt zien hoeveel calorieën er in hun producten zitten. Met de 179 calorieën van de Pick me up maken we ons geen zorgen al vinden we bijna €5 voor een kleine versie wel aan de dure kant.

Koffiekunst

Naast sap draait het hier ook om goede koffie. Dus hup, we bestellen er een cappuccino bij. Van de verschillende schuimcreaties zijn we onder de indruk al mag van ons de koffie net wat warmer worden geserveerd. Tevreden achteroverleunend in de lekkere kussens concluderen we dat wij ons aansluiten bij de vele internationale fans van deze keten. Hebben we nog verbeterpunten voor Joe/Kaspar? Jazeker: vertaal die Engelstalige kaart ook even naar het Nederlands.

Joe and the Juice, Frederik Hendriklaan 128  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *