Die relatief goedkope tickets tijdens de KLM werelddeal weken. Tja, die kunnen we niet weerstaan. De keuze viel op vier dagen New York City. En of dit een goede keuze was!

Fietsen over ‘Fifth avenue is een survival of the fittest.’ Huur er een aan de rand van Central Park en rijdt een oase van rust in. Rijd via de speciale ‘bike line’. Er zitten pittige heuvels in, maar daar draaien wij Nederlanders onze hand niet voor om. Onderweg zie je eekhoorntjes langs het meer, kinderen een honkbalwedstrijdje spelen en vele hardlopers zwoegen. Even denk je had ik maar… Toch blij dat de hardloopschoenen gewoon thuis liggen.

Je hebt nu koffie nodig, maar nee, je cupjes zijn op en je hebt nét niet genoeg melk in huis. Dat is in NYC geen enkel probleem. Op iedere hoek van de straat vind je een lekkere koffietentje. Je kan heel de dag ongestoord rondlopen met je kartonnen beker. Dit ga je thuis nog missen!

NY5

Je moet toch een keer met kippenvel The Star-Spangled Banner, oftewel het Amerikaanse volkslied live in een stadion gehoord hebben. En hotdogs eten, schaamteloos te dure biertjes drinken en ongestoord mensen kijken. Dus koop kaartjes voor bijvoorbeeld basketbal in het Barclaystadion in Brooklyn en zie vaak vanaf grote hoogte de zeer goedbetaalde NBA spelers hun driepunters maken.

Waar zie je Picasso, Rotko, Mondriaan en Miro nu nagenoeg naast elkaar hangen? Ook wanneer je geen groot kunstliefhebber bent is een uurtje rondlopen in het hypermoderne Museum of Modern Art een must. Naast bekende schilderijen van miljoenen, zie je doeken waarvan je denkt ‘dat kan ik ook’ en voorwerpen waarvan je je echt afvraagt, een schep en fietswiel samen, is dat kunst? ‘

Het is allang niet meer nodig om kilo’s aan te komen van je bezoekje aan de States. Gezond eten was nog nooit zo makkelijk. Toevoegingen als biologisch, low fat en no sugar added zijn eerder regel dan uitzondering. Wanneer je niet kan kiezen neem je gewoon die salade of dat broodje met de minste calorieën. En neem de volgende keer wel die mega steak.

ny1 (2)

In het hart van Manhattan staat het Rockefeller Center. Dit gebouw van 259 meter tot aan de top telt 70 verdiepingen. Zo hoog kom je waarschijnlijk niet snel meer. Dus dit vraagt om een bezoekje naar ‘the top of the rock.’ Wanneer je niet de illusie de enige bezoeker te zijn, word je niet teleurgesteld. Het uitzicht is overweldigend. Met goed zicht op het Empire State Building en de Freedom Tower voel je je ‘on top of the world.’ Zorg ervoor dat je iphone is opgeladen en je voldoende geheugen beschikbaar hebt. De kans is groot dat je ieder hoekje (met selfiestick) wilt vastleggen.

Wil je tussendoor even relaxen, dan is Bryant Park een perfecte spot. In het park op een steenworp afstand van Time Square zit heerlijk. Boekje lezen? Leen er een uit de openbare ‘Reading Room.’

1 reactie op New York, New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *