Dat wij fan zijn van Prinsestraat kon je al in onze eerdere blogs lezen. Dankzij Koffietentje Kaafi, Biercafé Brody’s, het Friet District, Sterrentent Han Ting, het Scandinavische Bøg en natuurlijk Pistache is het een culinair festijn. En nieuwkomer Portfolio past prima in dit mooie rijtje.

In no time
Het verhaal van Portfolio lijkt wel een sprookje. Kasper Verlinden (kok) en Remco van Antwerpen (gastheer) beginnen op 13 oktober een crowdfundingsactie online. Slechts 1,5 uur later was de benodigde 140.000 euro binnen. En zeven weken later lopen wij hun gloednieuwe restaurant binnen. De grote bar waaraan je ook kan eten sluit aan op de open keuken. Je kan hier letterlijk de hele avond meekijken met de kok. Er zijn slechts dertig plekken dus dat zorgt voor een intieme sfeer. De mooie rustige inrichting met veel zwart en bamboe maakt het een gezellig plekje en doet de Italiaanse voorganger compleet vergeten.

portfolioZes gangen
Kiezen is geen optie. Het restaurant werkt met een vast 6 gangenmenu van 49 euro. Hier schrokken we even van, je helemaal overleveren aan een kok doen we liever niet. Maar met die kok zit het wel goed als we zijn cv moeten geloven. Hij stond eerder in Restaurant Bøg, Elzenduin in Ter Heijde en kasteel Parc Broekhuizen in Leersum. Van al die opgedane ervaring willen ze het beste presenteren vandaar ook de naam: Portfolio. Vis en groenten spelen de hoofdrol in dit restaurant al zien we ook veel onbekende ingrediënten op de kaart staan. Bij de coquille wordt bijvoorbeeld Koji geserveerd. Dit blijkt een schimmel waarvan ze miso maken. Bereid je bij Portfolio dus voor op een culinair avontuur.

Kunstwerkjes
Als voorgerecht verschijnen 5 verschillende gerechten op tafel. Allemaal prachtig gepresenteerd op stenen en in bakjes. We proeven verrassende combinaties en bijzondere structuren. Ook de avocado, kabeljauw en eend valt bij ons zeer in de smaak. We sluiten dit culinaire feestje af met bloedsinasappel. Ongeveer elke week verdwijnt er een gerechtje van de kaart om plaats te maken voor een nieuwe vondst. Dus na zes weken is er weer een compleet nieuw menu. Wij zijn nu al nieuwsgierig!

Portfolio, Prinsestraat 36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *