Blauw, roze of rood. Origineel en kleurrijk. Verfrissend en gezond. De nieuwste -instagramproof- aanwinst in het Haagse centrum heeft het allemaal. Een bezoekje aan Mugs and Murmaids maakt je dag goed! 

Mugs and MurmaidsOp de verrassende kaart staan blauwe cappucino’s, roze latte’s en felgekleurde smoothiebowls. We beginnen met een ‘old school’ cappuccino. Met een chocolade zeemeermin. Oog van detail tot de max. Ondertussen genieten we van de zon op het terras.

Tot voor kort fietsten we door de Torenstraat op weg naar andere plek. Nu is het ineens het stoppen waard. Een nieuw culinair deel van de stad komt tot leven. Mugs and Murmaids zit naast misschien wel de bekendste ijssalon van Den Haag, Florencia en naast het Mexicaanse restaurant Kua.

Mugs and MurmaidsTijd om een van de lekkere sapjes te proberen. We kiezen voor een Fruit up and Pink Panter. En daar hebben we geen seconde spijt van. Wat een verfrissende drankjes. Watermeloen in een sapje is een heel goed idee. De eigenaresse tipt ons voor een volgende keer op hun watermeloen-sangria. We ontdekken dat het uitgangspunt van dit nieuwe plekje ook erg op ons van toepassing is: “Always trying to be healthy, but murmaids need sugar too.” 

Mugs and MurmaidsAls broodjes worden Say Cheese (op foto) en Barbapapa bij ons gebracht. Beide kleine kunstwerken. De kruidenkaas is blauw en een goede combinaties met de zalm. Maar ziet er gewoon gaaf uit. Bijna zonde om op te eten. De blauwe kleur komt van natuurlijke ingredienten, die op een unieke manier worden benut. Ook het broodje met Baba Ganoush en kipreepjes is er eentje om nogmaals te bestellen.

We maken kort een praatje met de trotse eigenaresse. Mugs and Murmaids is nog maar een kleine twee weken open, maar heeft wat ons betreft de potentie om de nieuwe hotspot in het Haagse centrum te worden.

Mugs and Murmaids, Torenstraat 79, Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.