Er was eens een Italiaans restaurant op een prachtige plek tegenover de Paleistuinen. Zio Ciro stond ruim tien jaar op de gevel. Maar soms is het tijd voor verandering. Daarom vind je op deze plek sinds twee maanden Bistrobar Miró. En deze nieuwkomer hebben wij een bezoekje gebracht.
We komen in een frisse lichte ruimte binnen. De groene muur vol leuke, grafische teksten is een echte eyecatcher. Wat een geluk: de wijnkelder is opgeruimd. Dat betekent lekkere wijnen voor een huiswijnprijs. Wij vragen om advies en krijgen een rode wijn de werkelijk heerlijk smaakt. De serveerster fluistert dat deze vroeger voor ruim 50 euro op de kaart staat. En dat begrijpen wij helemaal. Uit de menukaart blijkt dat nog steeds Italiaanse gerechten de hoofdrol spelen maar we zien ook tapasachtige gerechten en zelfs een hamburger staan.

Truffelpasta
Wij beginnen met vitello tonnato en gegrilde aubergine met burrata en hazelnoten. De porties zijn royaal en alles smaakt prima. Als hoofdgerecht kan je nog steeds de beroemde truffelpasta uit een Parmezaanse kaas van voorganger Zio Ciro bestellen. Maar wij kozen voor wat lichtere gerechten. De pizzetta crudo & rucola (een kleine pizza met rauwe ham) en kalfsrolletjes gevuld met serranoham en mozzarella komen al snel op tafel. Door de gedeeltelijk open keuken zien we dat er slechts één kok aan het werk is maar hij weet duidelijk wat hij doet.

Eén meisje in de bediening kan nog wel wat bijles gebruiken (borden op tafel opstapelen kan echt niet) maar verder hadden we niets te klagen. Dit frisse restaurant is het centrum zal een breed publiek aanspreken en is door de opknapbeurt klaar voor de komende tien jaar.
Miró, Toussaintkade 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *