Formeren is lastig. En kost vaak maanden tijd. Tenminste voor politici. Wij stellen met speelsgemak een ministerie van wijnzaken samen. De criteria zijn overzichtelijk: lekker, mooie fles en origineel.


30 wishes 
Op het criteria origineel scoort de ’30 wishes’ van Hema hoog. Deze wijn moesten we gewoon kopen. Gevalletje ‘het oog wil ook wat.’ Je kan op deze fles 30 verschillende boodschappen aanvinken. De pen zit er al bij. Zo kan je bijvoorbeeld een kidnapper een leuke UFO aanval wensen, een leraar een fijne kater en je buurman een geslaagde pyjamaparty. Er is dus altijd een reden om deze rode, biologische wijn uit Spanje cadeau te geven. Borrelen mét een persoonlijke touch. Wij fietsen er voor om. De fles kost €6,00 en is te bestellen bij Hema.

Bier? Nee, wijn!

Een wijnfles met een kroonkurk? Ja hoor, de flessen van Craft & Orgin zijn ontworpen om je op het verkeerde been te zetten. De bedenkers lieten zich inspireren door de populariteit van de speciaalbiertjes. Dus de wijn zit in een bruine fles en zelfs het formaat is aangepast, de flessen zijn 50cl i.p.v. de gebruikelijke 75cl. Natuurlijk mag een hippe tekst niet ontbreken:  Designed for pleasure, enjoyment and no fuss drinking. Wij lieten de rode en de zoete witte wijn staan en deelden een droge witte. Deze biologische Zuid-Afrikaanse wijn is gemaakt van 60% chenin blanc en 40% sauvignon blanc was lekker fris. We moeten alleen nog aan onze dansmoves werken want volgens het etiket past het perfect bij cool friends and groovy dance moves…De fles kost €4,99 en is te bestellen bij Gall & Gall

Inclusief levensmotto
We kunnen ons niet herinneren ooit een Duiste pinot noir rosé gedronken te hebben. Maar zeg nou zelf, als je dit leest moet je de fles toch wel kopen? Always enjoy life – you’re longer dead than alive. Deze wijn komt van Weingut Emil Bauer & Söhne. De broers Alexander en Martin Bauer zijn de vijfde generatie van dit familiebedrijf. En staan inmiddels bekend om hun grappige teksten. Wijnsnobs zullen hun flessen vast aan hun voorbij laten gaan, wij waarderen hun originaliteit zeker. Maar het draait natuurlijk allemaal om de smaak. Wij proeven een fris glaasje dat op een zonnige zomeravond in een mum van tijd leeg is. Wij kochten onze fles bij Le Connaisseur op de Frederik Hendriklaan 149

Wijnfontein
Ga je deze zomer naar Italië? Dan moet je stoppen in het dorpje Abruzzo. Hier staat namelijk een wijnfontein waar je gratis (!) een glaasje rood kan drinken. Het dorpje ligt aan een populaire pelgrimsroute dus voor de wandelaars of ander passanten een goed plekje om even tot rust te komen. De fontein staat 24 uur per dag aan dus wat ons betreft de perfecte Italiaanse borrelspot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *