MingleMush is een permanente versie van het leukste foodtruckfestival. Dit is vanaf nu dé ontmoetingsplek in Den Haag waar je moet zijn. Voor een lunch met collega’s, een zakelijke afspraak op een centrale plek, de vrijdagmiddagborrel met vrienden en zelfs koffie met je (schoon)moeder. Wat is deze Haagse Food & Moodhall vol mogelijkheden een aanwinst voor de stad. 

We bezoeken deze nieuwe hotspot rond lunchtijd. Via de Turfmarkt en door de hal van het nieuwe Centraal Station lopen we erheen. Direct na binnenkomst worden we heel blij. Raken we in een goede mood. Dit is een plek waar we al jaren op hebben gewacht. MingleMush is een mengelmoes van eten, drinken en entertainment. We lopen een rondje door de ruimte van zo’n 1600 vierkante meter. De sfeer is ontspannen. Er is een heuse art wall (die we ongetwijfeld veel op Instagram voorbij zien komen) en door de natuurlijke materialen, lichtbelettering en kleurrijke elementen ziet het gebouw er fris uit.

15 wereldse kramen

Als wij er zijn is het nog rustig. Dit geeft ons mooi alle gelegenheid om rustig rond te kijken bij de vijftien (!) wereldse eetkramen. Wat een variatie in lunch-, borrel- en dinerlekkernijen. Het leuke vinden wij dat de meeste gerechten net even anders zijn dan we gewend zijn. Bij vele tentjes word je verrast door onbekende lekkernijen. Die je stiekem allemaal wilt proeven.

Pokebowl

Wees gewaarschuwd: Keuzestress ligt op de loer. Er is zóveel lekkers te koop. Nagenoeg de hele wereld is vertegenwoordigd. Van Aziatisch streetfood tot Mexicaanse burrito’s en van Hawaiiaanse pokébowls tot good old pizza’s. Na veel wikken en wegen valt de keuze voor deze lunch op de skinny pokebowl bij The Poké Bar. Onze ‘sushisalade’ met lauwwarme rijst, diverse groenten, kip en een lekker sausje wordt gemaakt waar we bij staan. Alle producten zijn vers en de smaak is puur. Dit zijn de betere lunches.

Het publiek bestaat uit ambtenaren van de omliggende ministeries, forenzen die bewust hun aansluiting missen en nieuwsgierige Hagenaars. Maar de kans is groot dat het ’s avonds dé verzamelplek wordt voor hip Den Haag. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Want de drie bars laten we rond lunchtijd aan ons voorbij gaan, maar die beloven veel goeds. Zoals ze zelf zeggen: ‘No great concept ever came from drinking a bucket of water.’ Als je ook bedenkt dat MingleMush ook een podium, een minibieb en een programmering van muziek, lezingen en borrels heeft, is het nieuwe concept wat ons betreft een succes. We hebben nu één kraam getest. Nog 14 te gaan.

MingleMush, Anna van Buerenplein 712, Den Haag (Direcht naast Den Haag Centraal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *