Een kwartier rijden voorbij Antwerpen ligt Mechelen. Misschien niet de eerste Belgische stad die bij je opkomt voor een dagje over de grens. Ook wij worden verrast door de schoonheid. We maken je met plezier enthousiast over deze authentieke, historische stad. In Mechelen kennen ze het goede leven. Daar houden wij van.
img_3768 img_3771 img_3802 img_3764
Voor we over eten en drinken gaan praten, eerst wat meer over de stad zelf. Want wie denkt dat er in Mechelen niets te zien valt, heeft het mis. De Brusselpoort (foto 1) is de enige stadspoort van de stad. Dit waren er ooit nog 12.

De Sint-Romboutskathedraal (foto 2) is hét symbool van de stad. Je kunt er haast niet omheen. Fanatiekelingen kunnen de 538 treden omhoog lopen en genieten van het uitzicht over de stad. Aan de rand van de stad ligt een kanaal (foto 4) wat zorgt voor fraaie plaatjes. Voor de shoppers onder ons: eat your heart out. En niet onbelangrijk: de Solden is begonnen!

img_3813
Dronkelap
De Obsinjoorke (love die naam) is de mascotte van Mechelen. En we verlaten dit stadje natuurlijk niet zonder een foto van deze dronkenlap.

fullsizerender
Ronda
Onder het genot van een glaasje schuimwijn bestellen we bij Ronda, een specialist van de Marokkaanse keuken, een tajine met zeevruchten en witvis en een viscurry. Natuurlijk ontbreken de groentjes niet. In het weekend is Ronda afgeladen. Maar de Marokkaanse broers blijven even vriendelijk en hebben het volledig onder controle. Van te voren reserveren is een aanrader. Probeer het tafeltje onder de wenteltrap te vermijden. Wij kunnen uit ervaring vertellen dat er nog wel eens een glas wijn o.i.d. naar beneden kan vallen.
Vismarkt, Mechelen

img_3782
Foom
Onder de Sint-Romboutskathedraal vind je Foom, een fijn en vooral ook populair tentje voor een heerlijk ontbijt. Zowat alles dat op je bord belandt is huisgemaakt én met liefde bereid. Wij gaan voor het breakfast for her. En dat blijkt een goede keuze.
Sint – Katelijnestraat 2, Mechelen 

img_3762
Geen zin in of tijd voor een uitgebreid ontbijt? Dan trek je ‘gewoon’ een verse boke (broodje) uit de muur.

We gaan in het voorjaar nog eens terug. Terrasjes op de Grote Markt slaan we bij -2 even over. En dat is toch een gemiste kans. Ja, we zijn het er over eens. Mechelen is de eerste verrassing van 2017.

1 reactie op Nieuwste citytrip ontdekking: Mechelen

  1. Wat leuk om te lezen! Als Mechelse ben ik natuurlijk trots op omze stad. Maar het is fijn om dit ook eens door de ogen van anderen te zien. Heel tof geschreven. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.