Wat doe je dan als je kou zat bent en behoefte hebt aan vitamine D? Precies, je boekt een ticket naar een plek waar je zeker bent van zon, tropische temperaturen en prachtige stranden. Een tropisch eiland waar je jezelf insmeren met zonnebrand de grootste inspanning van de dag is. Curaçao in de winter voldoet aan alle wensen. Zodra we uit het vliegtuig stappen verschijnt er een hele grote glimlach op ons gezicht én gaan direct de slippers aan. Lees ons blog en je begrijpt onze love voor dit eiland. 

IMG_3981
Playa Daaibooi
Het leven is mooi op het witte strand van Daaibooi. Huur voor een paar gulden een bedje, zorg voor een koud drankje en geniet. Geniet van de zon, het zand en het geweldige uitzicht. Zorg wel dat je een auto hebt, want alleen dan kom je op de mooiste strandjes.

IMG_4040 IMG_4033
Playa Grande
Op het uiterste puntje van Westpunt vind je Playa Grande ook wel Playa Piscado genoemd. En dat is niet voor niets. Vissers uit de wijde omgeving brengen hier aan het einde van de dag hun vangst naartoe. Deze vers gevangen tonijn ligt dezelfde avond nog ergens op een bbq.

image-2017-01-29 (1) image-2017-01-29
Schildpadden-spot-plek
Playa Grande is ook dé plek op Curaçao op schildpadden te spotten. Ze komen op de bootjes af, die aan het einde van de dag vele stukjes vis in het water gooien. Wij deden ons hoofd nog maar net onder water en zagen de eerste al voorbij zwemmen. Er volgde er nog 7. Van die beesten kunnen we dus geen genoeg krijgen. Dus ga niet naar dit strand (en eigenlijk alle stranden) zonder snorkelset. Want er is heel veel moois te zien onder water. En dat water, dat water is een graad of 25.

IMG_4090 IMG_4075
Enjoy Karakter
Soms heb je zin in een aangeharkt strand, luxe strandbedjes en enthousiaste bediening die je koude drankjes komen brengen. Via een trapje wandel je zo de lauwe, azuurblauwe zee in. Tegen lunchtijd bestel je een overheerlijke salade die je onder een parasol ontspannen eet met zeezicht. Beachclub Karakter voldoet dan aan al je wensen. Het is een tikkeltje luxe, maar o zo fijn. Ook leuk, maar net een tikkeltje minder luxe is Kokomo Beach.

IMG_4005 IMG_3996
Zanzibar sunset
Heel veel toeristen logeren in de buurt van Jan Thiel Beach. Het is er iedere dag weer vechten voor een strandbedje. Druk of niet. Rond zonsondergang is Zanzibar toch echt wel the place to be. Met een cocktail of Amstel Bright in de hand verover je een plekje op het strand of gewoon aan de bar. En krijg je snel het tropische gevoel. Wat dat ook mag zijn. Als je na het borrelen nog trek hebt, bestel je een pizza uit de houtoven of (halve) kip. Wat kan het leven toch eenvoudig zijn. Toch nog ergens anders eten? Bij Restaurant Tinto (naast Zanzibar) is het eten ook héél lekker.

Nog niet genoeg van Curaçao? Lees ook ons eerdere blog over dit ultieme wintervakantie eiland. Nu wil je zeker ook deze kant op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *