Aan het sfeervolle Regentesseplein zit sinds een paar maanden Lorelei Café. De oude eigenaar van strandpaviljoen Zuid serveert hier betaalbare biologische gerechten in een gezellige huiskamersfeer.

Sirene

Wij kennen de legendarische Lorelei nog van ons Duitse reisje naar de Rijn. Vanaf een rots zong de mooie sirene voor schippers om met haar behekste liedjes hun schepen te laten zinken. Zal deze Lorelei de gasten met hun eten willen betoveren? Wij zijn in ieder geval al onder de indruk van de originele lunchkaart. Hier eet je geen simpele tosti of uitsmijter maar geniet je van gerechten als zalm gemarineerd in gin-tonic, shakshouka met een gepocheerd ei of geroosterde Potimarron pompoen.  

Lorelei

Mooie vloer

Wij zijn nieuwsgierig naar het zacht gegaard Iberico buikspek met Thaise salade en de kip-citrus salade met Raz al Hanoutsaus. Terwijl we wachten op het eten kijken we eens goed rond. We vinden de inrichting stijlvol en ook een sfeervolle bar ontbreekt niet. Maar we blijven vooral naar de vloer kijken. Even later verschijnen er twee mooi opgemaakte borden op tafel. Het eten is duidelijk vers en met liefde klaargemaakt. En de niet alledaagse combinaties geven deze lunch net iets extra’s mee.

Lorelei

De kaart wordt regelmatig vernieuwd en het terras is aan het eind van de middag ook nog lekker zonnig. Kortom: bij deze Lorelei ben je in goede handen.
Lorelei Café, Regentesseplein 11

1 reactie op Leuke Lorelei

  1. Ik ben het eens met de recensie. Ik heb gisteravond (lekker binnen) in het subtiel gekoelde Lorelei, een heerlijke zeebaars met venkelrisotto gegeten. De jus van kreeft maakte het geheel onweerstaanbaar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.