Brasserie UP in de Javastraat oogt als een doodgewone lunchroom maar dat is het zeker niet. Ex-verslaafden werken hard in de bediening en in de keuken. Jij een goede lunch, zij een tweede kans. 

Brasserie UPDiploma

Het was Willem Govert, oud horecaman en ex drankverslaafde, die met het idee kwam. In augustus 2016 startte hij Brasserie UP, een plek waar ex-verslaafden in een leer-werktraject hun horecadiploma kunnen halen. Met wat structuur, aandacht en een toekomstperspectief (diploma) kunnen ze een ander soort leven opbouwen. Wij hoorden pas begin dit jaar van dit bijzondere plekje: de hoogste tijd voor een bezoekje. De vrolijke groen-wit gestreepte luifel valt op in de drukke Javastraat. Als we binnenstappen zien we houten stoeltjes, kleurige tegeltjes aan de muur, een krijtbord met de specials, vrolijke placemats en verse bloemen op elk tafeltje. Dit zorgt voor een retro sfeertje.

Soep

Op de kaart staan verschillende broodjes, panini’s, salades en soep. We lezen dat de leerlingen dagelijks verse soep maken en het vriendelijke meisje in de bediening vertelt dat vandaag tomaten en erwtensoep op het menu staat. Die willen we wel proeven, net als wat verschillende broodjes. We krijgen een schattig kommetje soep met een broodje zalm en kipfilet. Alles ziet er verzorgd uit en smaakt heerlijk. De prijzen zijn opvallend laag, zeker voor in het centrum. Hierdoor weten afhalers ook dit zaakje te vinden en is het er voortdurend druk. Wij snappen dat dit concept een succes is. In maart ging in Zoetermeer zelfs een tweede vestiging open. Nog meer lekkere broodjes en ondertussen meer mensen die een mooie toekomst voor zich hebben liggen. Alleen hiervoor zou iedereen eens deze sympathieke lunchroom moeten binnenstappen. Ze zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend dus waar wacht je nog op?
Brasserie UP, Javastraat 69a Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.