Het ontdekken van verstopte parels, het proeven van de locale wijn, plankjes met lekkernijen vergelijken en chillen tot je weer kan eten. Wij zijn er heel goed in. Het Italiaanse Lecce is deze herfst onze zonnige stop voor een ultieme ontsnapping aan de regenachtige realiteit.

Het is de eerste keer sinds Covid dat we weer in het vliegtuig stappen. Na een geslaagde temperatuurcheck en voorzien van mondkapje stijgen we op richting de laars van Italië. We ontdekken -gelukkig- dat vliegen ook nu probleemloos gaat. Na twee uurtjes stappen we uit in zonnig Brindisi. Vanaf hier rijden we met onze huurauto naar het iets zuidelijkere Lecce.

Slapen: Casa Mahe

casa mahe
Deze willen we thuis ook.

Op Booking zagen we al dat onze B&B een ruime 9 krijgt. Nou, na een blik snappen we al helemaal waarom. De B&B heeft twee stijlvol ingerichte kamers, een fijn, maar héél koud dompelbad en prima plekjes om een drankje te doen (en te ontbijten). En dat op 1 minuut lopen van een van de drie stadspoorten van de historische oude stad.

Activiteit: Fietsen door het centrum

fietsen Lecce
Op de fiets leer je binnen no-time een nieuwe stad kennen.

Om direct een eerste indruk te krijgen van de stad (en de leukste restaurantjes & terrasjes te spotten) stappen we op de fiets. Onze enthousiaste Italiaanse gids van Baja Bikes loodst ons in twee uurtjes langs de hoogtepunten.

lecce

We zien prachtige paleizen, kerken en aandenkens aan vroegere tijden. Allemaal in barokstijl of van kalksteen. En zonder veel toeristen en overvolle terrassen. We snappen de populariteit van dit openluchtmuseum.

Strand: Bahia del Sol

champagne Lecce

In het dorpje Porto Cesareo vind je de beachclub Bahia del Sol. Dit is zo’n plek waar je heen moet als je zin hebt om extra in de watten gelegd te worden. Wij nemen het er goed van tijdens onze herfsttrip.

zeefruit lecce
lecce strand

We installeren ons op een luxe strandbedje, de azuurblauwe zee is ons decor. Het bestellen van een drankje en de lunch gaat heel inventief en contactllos via een app. We klikken een beetje rond en niet veel later wordt er een heerlijke visplank geserveerd in ons eigen strandhutje. Met koude bubbels. Gewoon om te vieren dat…

Strand: Pachamama

pasta lecce
Deze Pasta Vongole kunnen we iedere dag wel eten.

Geen gebrek aan fijne strandtenten in de laars. Want ook Pachamama kan onze goedkeuring verdragen. Ook hier eten we weer fantastisch. De pasta fongole is een hele goede. Het is tijdens onze stranddag heel rustig. Grote kans dat het in het hoogseizoen wel wat drukker is.

lecce strand

Pizza: Maccheroni

meter pizza Lecce

Een meter pizza. 100 centimeter genot. Als we langslopen en we spotten deze creatie dan is het snel duidelijk. Hier wil je heen! En we worden niet teleurgesteld. De pizza is net zo lekker als hij eruit ziet. Maccheroni zit midden in Lecce. Als je buiten zit, vermaak je je opperbest.

Ijs: Overal

Geen tip waar je de lekkerste kunt eten. Maar vooral dat je er een (per dag) moet eten. Waar dan ook. Want zo lekker als de Italiaanse ijsjes ter plekke smaken, dat lukt in Nederland bij uitzondering.

ijsje Italië

1 reactie op Pasta en wijn in Lecce

  1. Heerlijk hoor! Puglia is prachtig! En het eten in de Salento… Mmm! Ik heb er zelf vooral veel echte lokale lekkernijen en typische gerechten en wijnen uit de streek geprobeerd. Zo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *