Wij zijn hartige types. Van het soort kaasplankje, quiche en bitterballen. Niet bepaald zoetekauwen dus. Moeiteloos slaan wij gebak af. Maar daar komt verandering in als we kennis maken met de taarten van Lavinia. Bij Cakes’n buttons maakt zij stuk voor stuk kunstwerken waarbij het water je in de mond loopt. Die wil (eigenlijk moet) iedereen proberen. Echt!

We werden getipt op haar Instagram account. Hier vind je tientallen beelden van hoogstaande creaties. De een nog aantrekkelijker dan de ander.  We weten niet hoe snel we op de fiets moeten springen om deze taartjes met eigen ogen te zien of vooral ook te proeven.

Niet alleen de taarten en gebakjes zijn een belevenis. Ook haar patisserie in de Haagse Piet Heinstraat is een bezoekje waard. Vergeet alle hipster normen en industriële looks. Bij Lavina Cakes’n Buttons is niets hetzelfde, oogt het bijna ouderwets en kijk je vooral ogen uit. Het voelt alsof je op bezoek gaat bij een oude vriendin.

We worden hartelijk ontvangen. Lavina kletst honderduit over haar werkzaamheden. De passie spat er vanaf. Als we om een to go box vragen, omdat we net hebben geluncht, is hier geen sprake van. Dit komt haar gebakjes niet ten goede. Half werk is niet aan de orde. Dus we installeren ons aan een van de tafeltjes. En eerlijk is eerlijk. Dit is niet bepaald een straf.


Lavinia maakt alles zelf. Als je een kijkje neemt in haar kleine keuken, die ook nog een propvol staat met 1001 spullen, vraag je je wel af hoe ze dat doet.


Wij proeven de zogenaamde Purity met bosbessen en de Nirvana limoen chocoladecake. De twee stukjes worden geserveerd als een soort grand dessert. Niet slecht zo na de lunch. Wow, is het enige wat we nog kunnen zeggen voordat we een hap nemen en helemaal om zijn. Bij Lavinia word je vanzelf een zoetekauw.

Cakes’n buttons, Pien Heinstraat 103A, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *