GESLOTEN | Het Italiaanse Stone heeft het niet lang volgehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Sinds 2 maart prijkt La Boqueria op de ramen. Deze mediterrane nieuwkomer brachten wij een bezoekje!

La BoqueriaGastrobar

Al moeten de schilderijen nog aan de muur worden gehangen en de marmeren barplaat nog vastgezet worden, de sfeer zit er al helemaal in. De hoge bartafels nodigen uit om te borrelen met vrienden en dankzij de open keuken komen de lekkere etensgeuren je tegemoet. We lezen dat chef Guillermo Aguirre Schicht heeft gewerkt in verschillende Spaanse Michelin sterrenrestaurants. Hij kookt zonder poespas en kiest voor verse en pure gerechten, die gezellig gedeeld kunnen worden. Dat klinkt ons goed in de oren! Wat er precies op het menu staat is ons de eerste avond niet duidelijk: de menukaart is er nog niet. Maar we proeven allemaal lekkere tapas zoals pinchos, aardappeltortilla, rijkgevulde soep, parmaham en zalmtartaar. Je kan hier lunchen, borrelen en dineren en in de zomer gaat het grote terras open.

La BoqueriaLa Boqueria?

Maar waar komt de naam La Boqueria vandaan? Het meisje achter de bar vertelt dat ze het restaurant vernoemd hebben naar de beroemdste markt van Barcelona. Hier draait alles om verse en lekkere producten dus op deze manier proberen ze een stukje La Rambla naar het Statenkwartier te brengen. Laat in deze wijk toevallig een leuk tapastentje ontbreken dus wij kunnen deze nieuwkomer zeker waarderen!
La Boqueria, Willem de Zwijgerlaan 46a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *