Koffiehuizen horen bij de Haagse geschiedenis. Je vindt ze op de gekste plekken. Eerder zaten we al met veel plezier tussen de trams bij De Laer en Elpidio Aperitivo. We hebben nu aan de rand van het Scheveningse bos ’t Pompke ontdekt.

Pompke

Vroeger waren de koffiehuizen ontmoetingsplekken voor arbeiders. Die in de vroege uurtjes een bak sterke koffie kwamen drinken of in de lunchpauze een eenvoudig broodje haalden. De laatste jaren worden steeds meer koffietenten omgebouwd tot hippe plekken die barsten van de biologische sapjes en zelfgemaakte taarten.

Pompke

Terras met boszicht

Zo ook deze ontmoetingsplek. De oude koffiekeet ’t Pompke, is niet alleen sfeervol van binnen. Ze beschikken ook over een groot terras. Ondanks dat je aan de Pompstationsweg zit, zit je hier heel rustig. Als je een goede plek kiest, kijk je zo uit over het bos. En hoor je enkel vogeltjes.

Lunchtime!

De kaart is niet groot, maar bevat genoeg lekkere opties. Het is knap dat ze überhaupt zoveel lekkers kunnen maken in het kleine keukentje. Het wordt vandaag een tosti parmaham. Voor kleine gasten doen ze erg hun best. De olifanten-boterham is een groot succes!

Ondertussen valt er om ons heen genoeg te zien. Het is binnen een gezellige verzameling van prullaria.

Pompke
Pompke

Next time: taarttest

Het Pompke is een klein, maar héél fijn. Wij zien genoeg redenen om nog eens terug te gaan. Al is het alleen al om hun taarten te proeven. Of we schuiven een keer aan bij hun dagelijkse aanschuifdiners. Eten wat de pot schaft, zonder zelf in de keuken te staan. Dat klinkt aantrekkelijk.

Pompke

’t Pompke, Pompstationsweg 2, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *