Een spektakel aan tafel, geen vaste prijzen en een dolenthousiaste Pierre Wind in de keuken. Ons bezoekje aan Trammmhuys Voorburg gaan we niet snel vergeten.

Tram

De Hoftrammm heb je vast wel eens door de stad zien rijden. Sinds kort toont Pierre Wind ook zijn culinaire kunsten in een vast restaurant in Voorburg: het Trammmhuys. En ook hier speelt dit vervoersmiddel een belangrijke rol. De oude tram die fungeert als open keuken geeft als aan dat we hier een bijzondere plek zijn binnengelopen. En als je om je heen kijkt zie je gelijk meer verwijzingen naar het thema. De broodbordjes zijn gemaakt van oude elektrotronen uit een oude tram, de bar is gemaakt van een oude rails, de vloer en tafels van wagondelen en je bestek kan je ook als steeksleutel gebruiken.

Vlammenwerper

We zitten nog maar net of Pierre Wind verschijnt aan onze tafel. “Kicken dat jullie hier komen eten, ik beloof er een bijzondere avond van te maken.” Hij duikt de keuken weer in en de serveerster komt met een karretje aanrijden. Ze spietst een broodje, dipt hem in een appel-wodka sausje en gaat hem met een vlammenwerper te lijf. Oké, dit gaat geen gewone avond worden. Er is geen kaart, je geeft aan welk bedrag je ongeveer wilt uitgeven en het aantal gangen en dan gaat de keuken los. Wij besluiten voor het uitgebreide menu ‘ontspoord’ te kiezen

TrammmhuysSpektakel aan tafel

De gerechten worden grotendeels aan je tafel afgemaakt. Flamberen, raspen, roken, steengrillen, je ziet van alles langskomen. Een greep uit de gerechten die bij ons op tafel verschenen: een eetbaar bloempotje, carpaccio met koffie, ei dat geen ei is, koude erwtensoep (maar dan anders). Lam met witte chocoladesaus, parelgort met tonijn. Of wat dacht je van pizzadeeg met stoofvlees? We sluiten deze eetparade af met een dessertwip. Verschillende toetjes die je met een hamer te lijf mag gaan (onze favoriet is het speculaas met witte wijn). Pierre Wind vertelt dat hij soms midden in de nacht naar het restaurant fietst om een idee uit te proberen. Dit enthousiasme en oog voor detail zie je in alles terug. Tonnetje rond en met een grote glimlach verlaten we deze bijzondere plek.

Trammmhuys, Laan van Middenburg 1 Voorburg 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.