Rond oud en nieuw eet de gemiddelde Nederlander ongeveer acht oliebollen per persoon. Wij zitten meestal al vol na één exemplaar maar weten wel precies waar ze de lekkerste verkopen. Grote kans dat je ons de komende dag op onderstaande adresjes tegenkomt, want het eind van 2016 moet natuurlijk worden gevierd.

img_3598-1De mooiste kraam
Bij ons begint het echte decembergevoel pas te komen als we de oliebollenkraam van Banketbakkerij Plasman op de Fred hebben gespot. Vanuit deze vrolijke bol worden de hele dag verse bolletjes gebakken. Onze favoriet? Zonder twijfel de ‘Fredjes’! Van deze mini-kaneeloliebollen blijf je eten. Mmm, vooruit, misschien halen we zo toch dat gemiddelde van acht oliebollen per persoon.

fullsizerender
Niks poedersuiker
Bakkerij Klink opende begin deze maand de pop-up store de Oliebollenfabriek. Hier zijn niet de gewone oliebollen maar de luchtige champagnebollen het populairst en hier strooit je natuurlijk geen ordinaire poedersuiker overheen. Deze bolletjes dip je in één van de tien verschillende suikersmaken. Wij proefden de chocolade, limoncello, cappuccino, aardbei en karamel-zeezoutsuiker. De ene smaak beviel ons beter dan de ander. Je neemt deze champagnebolletjes met suikerdipjes mee in een leuke emmer. Ook een dipje wagen? Dan moet je opschieten, de pop-up store is tot en met 31 december te vinden aan de Vlamingstraat 47-49.

Weet jij ook een goed Haags adresje waar ze lekkere bollen verkopen? Laat het ons weten, wij testen het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *