Naast Den Haag afstruinen, restaurants testen en wijntjes drinken zetten we ook graag onze hersenen aan het werk. Afgelopen maandag schoven we aan bij een hele leuke pubquiz.

Burgers & brains
En we waren zeker niet de enigen die zin hadden in een ouderwetse spelavond. Maar liefst 27 teams zaten boven in Milú klaar voor de pubquiz. Vanaf 18.00 uur kun je met het team (maximaal 5 personen) de burger van de maand eten en doe je voor €12,50 automatisch mee aan de quiz. Wij lieten de sappige beefburger met truffel en spitskool ons goed smaken en bedachten ondertussen een heuse teamnaam. Het werd The Krusty Krabs (weten jullie uit welk programma dit komt komt?*) en om 20:00 uur begon het vragenavondje. ‘Wie is de dame op de foto?’ ‘in welk land stortte deze toeristische trekpleister in?’ De fotoronde was vrij pittig. De volgende twee rondes en de geluidsfragmenten gingen eigenlijk best goed. Na de pauze bleken we gewoon zesde te staan! Het team werd nog fanatieker en liet de wijntjes even staan, alles voor die eerste plek. Helaas gooide een dramatische muziekronde roet in het eten. Gelukkig wisten we in de laatste 3 vragenrondes toch nog wat puntjes te scoren. ‘Welke Nederlandse ministers in hebben in 2017 hun ontslag ingediend?’. ‘Hoe heten de twee mannen met wie Gordon bijna getrouwd was?’. Na 8 rondes was het tijd om de punten te berekenen. The Krusty Krabs bleven maar net in de top tien maar die tiende plek schreeuwt om meer. De volgende keer zitten we er weer!

Ook meedoen?
Milú heeft maandelijks een burgers & quiz avond. Elke donderdag is er bij O’Casey’s een traditionele pubquiz. Denk aan acht spannende rondes met vragen over muziek, film, algemene kennis en nog veel meer. Naast eeuwige roem zijn er ook leuke prijzen te winnen. Check hun website voor de volledige agenda. Op 9 januari kan je in een andere Ierse pub, The Fiddler, je hersenen laten kraken. Hier hebben ze ongeveer twee keer per maand een avondje vol vragen. Met de naam van de quizmaster zit het hier in ieder geval wel goed: IQ.
Bij Café de Bayonne organiseren ze af en toe een quizavondje. De eerstkomende staat voor maart gepland.

* The Krusty Krab is het restaurant in de tekenfilmserie SpongeBob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *