Zoals je weet testen we graag Haagse restaurantjes. En we hebben weer twee nieuwe voor je ‘must eat’ lijstje gevonden. Een Italiaan op een bijzondere plek en een Mexicaan maar dan compleet anders.

img_5273Romige kaas
Waar jarenlang het beroemde Indonesische restaurant Sarinah zat, komen tegenwoordig alleen nog Italiaanse gerechten uit de keuken. Wij lopen Pizza Burrata op een woensdagavond binnen en belanden in een afgeladen zaak. Van zakenmannen en complete families tot vriendengroepen en verliefde stelletjes. In dit restaurant voelt iedereen zich duidelijk thuis.

We krijgen een tafeltje op de bank en hebben zo prima uitzicht op het (hippe) interieur en de pizzabakkers. Met zo’n naam moeten we natuurlijk de Burrata als voorgerecht proberen. Deze kaas lijkt een beetje op mozzarella, en smaakt prima. Net als de Vitello Tonnato.

Door de drukbezette pizzabakkers krijgen we de indruk dat het hier met de pizza’s wel goed zit. De pizza di Parma is rijk belegd en heeft een knapperige bodem. Ook de pasta die even later vanuit de keuken komt, is heerlijk. Het eten samen met leuke inrichting en vriendelijke (Engelstalige) serveerster zorgt ervoor dat ze ons hier zeker terug gaan zien. Afhalen kan trouwens ook, dit menu heeft de vorm van een pizza, heel leuk!
Pizza Burrata, Goudenregenplein 4, Den Haag

img_4771Een échte Mexicaan
Vergeet die tortilla’s, burrito’s en nachos. Bij Ruiseñor maak je kennis met een andere kant van de Mexicaanse keuken. Sinds de opening in november 2015 horen we van verschillende kanten positieve verhalen over dit kleine restaurantje in de Denneweg. Vorig maand was het voor ons eindelijk zover en waagden we ons in het domein van chef Alberto Nol.

Na een hartelijk ontvangst door de (ook hier) Engelstalige serveerster stond al snel een goede witte wijn op tafel. Er is gedacht aan mensen met keuzestress, een menu hebben ze namelijk niet. Je krijgt minimaal 5 gerechtjes en kan dit uitbreiden tot 6 of zeven gangen. We waren dus overgeleverd aan de chef en dit leverde bijzondere combinaties en ware smaaksensaties op.

Van zalm met koffie tot oesters met Margarita en allemaal even mooi gepresenteerd. Het nagerecht zit niet bij het menu inbegrepen. Wij waren te overdonderd en voldaan om dit nog te bestellen maar nieuwsgierig zijn we wel geworden dus tot ziens! Niet een goedkoop avondje uit (mede door de wijnen) maar hier heeft de chef duidelijk liefde voor het koken!
Ruiseñor, Denneweg 120a, Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *