Elke warme (of minder warme) zomerdag vieren wij met ijs! Inmiddels hebben we de nodige ijsjes getest en dit zijn wat ons betreft de lekkerste adresjes:

De Spijssalon
Aangezien wij letterlijk op een steenworp afstand van Spijs wonen, zijn we hier regelmatig te vinden. Inmiddels hebben we vrijwel alle smaken geproefd. Onze top 3 (op dit moment is): limoncello, stracciatella en mango. En omdat ze hier alleen duurzame ingrediënten gebruiken, likt het ijsje net wat lekkerder weg.
Frederik Hendriklaan 230 en Weimarstraat 87

IMG_2427Lick a Stick
Rashagenees Jeffrey Huf opende drie weken geleden zijn pop-up winkel Lick a Stick. Hier koop je waterijsjes maar dan net even anders. De stokjes met namen als Melon Maiia en Kiddy Aarbei lieten we aan ons voorbij gaan, wij wilden natuurlijk de 18+ selectie uittesten (met alcohol!) De Itailian Stallion met limoncello was een ijsje om voor terug te komen. Ook aan een stick likken? De winkel blijft open tot eind september.
Grote Halstraat 20

Gamba
Laat de naam je niet op het verkeerde been zetten. Bij Gamba eet je de lekkerste ijsjes en ben je voor vis echt aan het verkeerde adres. Onze favoriet zijn hier klassiekers als vanille en aardbei. Mocht je geen zin hebben in ijs, je kan hier ook heerlijk lunchen.
Stevinstraat 84

FullSizeRenderLuciano
Meesterijsbereider Luc Blok is bezig een heus ijsimperium op te bouwen, hij heeft zelfs een vestiging op Bonaire. Wij slaan het dichtstbijzijnde filiaal in de Theresiastraat met een goede reden over. Want in Wassenaar hebben we koningin Máxima eens in de rij zien staan (echt waar!). Dus als we in de buurt zijn halen we hier een ijsje,en niet alleen voor een koninklijke blik want het ijs is gewoon heerlijk! Ze hebben het lekkerste bananen ijs -ever- en ook de Twix White en Kokos/limoen bolletjes moet je eens proberen. Oh, en mocht je de deur niet uit willen, via Foodora bezorgen ze bij je thuis..
Van Hogendorpstraat 53, Wassenaar

belugaBeluga ijs
In onze vriezer ligt standaard een doos Beluga ijs. Twee sterren chef Hans van Wolden maakte dit waterijsje samen met Albert Heijn. Het heeft een verrassende smaakcombinatie van zoet, zuur en bitter. In de tropical coco shuffle zijn de smaken ananas, kokos, passievrucht, citroen en banaan verwerkt. Omschrijven is lastig maar denk aan een pina colada op een stokje. En nog een pluspunt, elk ijsje bevat maar 99 calorieën…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *