Ibiza staat al jaren op ons reis-wenslijstje en vorige week was het EINDELIJK zo ver: we’re going to Ibiza. We wilden niet onze tijd verdoen met de zoektocht naar dat ene leuke restaurantje, dankzij tips van vrienden en locals maakten we een lijstje met de leukste, lekkerste en bijzonderste restaurantjes op het eiland. We hebben ze allemaal getest en deze vijf toppers zijn zeker een bezoek waard!

ibiza

Experimental Beach
Bij Las Salinas- de zoutvlakten van Ibiza worden we naar een smal stoffig weggetje geleid. Dit kan toch niet goed zijn? Voorzichtig rijden we verder en kijken ondertussen onze ogen uit als we honderden flamingo’s spotten. 200 meter verder doemt de eindbestemming op: Experimental Beach. Een luxe strandtent op een klein strandje met luxe ligbedjes. Het is aardig aan de prijs dus wij kiezen voor een tapas lunch met wijn! Jammer dat de bediening er vandaag geen zin in lijkt te hebben. Na afloop nemen we nog een duik in de zee en concluderen dat ze ons op dit ‘geheime’ plekje zeker terug gaan zien.


La Paloma
In het kleine dorpje San Lorenzo vind je het familierestaurant La Paloma. De tafels staan in een enorme tuin tussen de bomen. De relaxte sfeer en aardige mensen geven je gelijk het juiste vakantiegevoel. En koken kunnen ze hier ook! Wij gingen voor de gerechten uit de houtoven en genoten van falafel, hummus en lamsgehakt met munt. Steeds meer toeristen lijken deze mooie tuin gevonden te hebben dus reserveren is een goed idee. Oh, je kan hier trouwens niet pinnen…

oliva

La Oliva
In het oude stadscentrum van Ibiza Stad werden we in de watten gelegd bij La Oliva (niet te verwarren met restaurant El Olivo, dat vlakbij zit.). De wit gedekte tafeltjes staan middenin een smalle straat. Dit is dus de perfecte plek om ongegeneerd mensen te kijken. Op de kaart staan veel mediterrane klassiekers. Wij kozen voor de zalmtartaar, pasta en vangst van de dag. De buren schuiven gewoon bij je aan tafel maar gezien het grote aantal toeristen is de kans groot dat ze toch een andere taal spreken. Heb je na het eten nog zin om ergens een drankje te drinken dan hoef je alleen maar de straat over te steken en bij de overbuurman neer te ploffen.

ibiza

The Giri Café
Heb je geen zin in de drukke stad of het strand? Rij dan naar het stadje San Juan in het noorden van het eiland. Hier is een 300 jaar oude boerderij omgetoverd tot het moderne Giri Café. Laat je niet afleiden door het woord café want op de hamburger na, staan er voornamelijk culinaire lekkernijen op de kaart. Wij genoten van de specialiteit van de dag (steak tartare) en vis. En van de aardige meisjes in de bediening en de schappelijke rekening word je ook blij…

ibiza

Amante
Ze noemen zichzelf het mooiste beach restaurant van Ibiza. Niet voor niks dat Amante een echte hotspot van het eiland is. Zonder reservering kom je hier niet binnen. Als wij er zitten worden er twee huwelijksaanzoeken gedaan, dit toont wel aan hoe bijzonder deze locatie is. Nadat het hele restaurant gejuicht had voor de verloofde stelletjes verschenen bij ons de eerste borden op tafel. En alleen voor de garnalen carpaccio en de burrata komen we al terug. Ook de rest van de gerechten waren van hoog niveau en gelukkig bleef die enorm hoge rekening ook uit. Kortom mocht je naar Ibiza gaan, mis Amante niet (wel even reserveren…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *