Een strak blauwe lucht met een lekker zonnetje, een perfecte dag om eens lekker de toerist uit te hangen in eigen land. We zochten het niet te ver van huis en kozen voor een dagje Amsterdam. Onze leukste vondsten op een rij.

Perfect start
We starten de zaterdagochtend met een healthy ontbijtje bij Morgan en Mees in Oud West. Deze hotspot is hotel, restaurant en bar in één en de perfecte plek om stijlvol de dag te beginnen. Met heerlijke oatmeal pancakes, een ultra gezonde, maar oh zo lekkere Acai Bowl en verse sapjes zijn we helemaal klaar om richting de Jordaan te lopen.
Tweede Hugo de Grootstraat 2-6
IMG_0378Hutspot = hotspot
Amsterdam een geweldige stad om gewoon doorheen te slenteren. Als je vanuit Morgan en Mees vertrekt, loop dan over de Rozengracht en stop even bij de Hutspot. Bij deze concept store is werkelijk alles te koop: trendy kleding voor zowel mannen als voor vrouwen, kunst, sieraden, leuke hebbedingetjes noem het maar op. En je kan er zelfs lekkere koffie drinken.
Rozengracht 204-210

Powershot
Wij zijn via de prachtige grachten naar de Herenstraat gegaan om ons daar te trakteren op een smoothie van Dr. Blend. Anno 2016 kan je de superfoods niet meer ontwijken en Dr. Blend bied je alles op het gebied van verse biologische en/of duurzame natuurproducten. Onze tip: ga voor de Dr. Green Dream (banaan, mango, kokosbloesem, komkommer, kokosmelk) dit geeft je extra energie om door de 9 straatjes te slenteren en de in de leuke winkeltjes rond te neuzen.
Herenstraat 23
IMG_0379Thirsty
Na de 9 straatjes te hebben verkend en flink wat stappen te hebben verzet, krijgen we weer dorst en trakteren we onszelf op een drankje. Zodra je de Hoxton binnenloopt vergeet je even dat je in Amsterdam bent en denk je dat je in hippe tent in Londen bent beland. In de warme bar drinken wij een drankje op de mosterdgele Chesterfield bank.
Herengracht 255

Jansz
Van al dat lopen krijg je trek en aangezien de zon is omgeruild voor regen, besluiten we een leuke lunch plek op te zoeken. Ons oog valt op Jansz Amsterdam in de 9 Straatjes, het is een ode aan ambachtsman Volckert Jansz. Met uitzicht op de Keizersgracht zit je bij Jansz als een keizer. Het menu is klassiek met een moderne twist. Onder het genot van een glaasje Viognier bestellen wij een salade niçoise met heerlijke verse tonijn en een waygu steak sandwich. Misschien ligt het aan de goede plek, het mooie interieur, het extra glaasje wijn, het vriendelijke personeel, onze vermoeide voetjes, of gewoon aan de goede keuken maar de lunch bij Jansz smaakt zeer goed. We besluiten meteen om binnenkort de avondkaart uit te proberen.
Reestraat 8
IMG_0380
Met goed gevulde buiken en aardig wat tasjes wordt het weer tijd om naar Den Haag te gaan. Bij het passeren van Morgan en Mees kunnen we het niet laten om nog 1 drankje aan de gezellige bar te drinken. Zo is de cirkel weer rond en kunnen we met een voldaan gevoel richting huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *