Voor wie altijd heeft gedroomd van een carrière als rechercheur (Barbara) of als je graag je hersenen aan het werk zet (Svenja) bestaat de crimibox. Een spannende moordzaak wordt bij je bezorgd. Aan jou de taak om de dader te ontmaskeren.

crimiboxIn de zwarte enveloppe zit een heus politiedossier met getuigenverslagen, bewijsstukken en de bevindingen van de schouwarts. Met behulp van polaroid foto’s, een stukje gevonden stof en een USB stick moet de zaak opgelost worden. Zelf het opschijfblokje en pen ontbreken niet. We lezen dat de 16 jarige Laura Coppens in haar eigen kamer is vermoord met een mes. Is het een uit de hand gelopen inbraak of zit er meer achter? Wij zitten direct in het spel. Hebben we al die thrillers niet voor niks gelezen, wij gaan deze zaak wel even oplossen.

crimiboxHulp van Floor
We lezen alles zorgvuldig door en ontdekken al wat tegenstrijdigheden van de getuigen. Zodra  je denkt te weten wie de dader is of als je een tip nodig hebt, helpt je persoonlijke (robot) assistent Floor. Na het bekijken van wat videobeelden en wat wachtwoorden te hebben gekraakt weten we het zeker: het is haar vader! Oeps, zaten we even op het verkeerde spoor. We krijgen wat tips van Floor en zetten onze speurtocht verder. Via sms’jes achterhalen we een telefoonnummer dat gebeld moet worden. Dit leidt tot een tip en via diverse instagram accounts sporen we weer wat mensen uit haar omgeving op. Dan belanden we via Pinterest op een website en weten het stukje stof te matchen. We juichen te vroeg want het kledingstuk is inmiddels van eigenaar verwisseld.

Maar dan vallen toch echt alle puzzelstukjes op zijn plaats en kunnen we Floor melden dat we de dader kennen. “Je kent de dader? Spannend! Wie heeft Laura Coppens vermoord?,” zegt Floor. We tikken de juiste naam in en krijgen een filmpje te zien waar commissaris Van Dijk ons feliciteert met ons speurwerk. Wat was dit leuk om te doen. Zeker omdat er zoveel verschillende kanalen worden gebruikt (Vimeo, Instagram, blogs en Pinterest). Je wachtwoorden moet raden en er veel dode sporen zijn. Zo kan je bestanden bekijken van Laura’s computer maar daar zitten natuurlijk veel nutteloze foto’s tussen.

Wij hadden een erg leuk uurtje met onze crimibox maar bleken toch minder goede speurders te zijn dan gedacht. Over een paar weken verschijnt er weer een nieuwe zaak die moet worden opgelost, wij gaan de uitdaging weer aan! Voor 25 euro bestel je hier een Crimibox.

1 reactie op Realistische hersenkraker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *