Een spontane citytrip brengt ons met de trein naar de Duitse havenstad Hamburg. Een interessante stad met vele gezichten. Zo wonen hier de meeste miljonairs van heel Duitsland, maar zijn muren vol graffiti en zwervers eerder regel dan uitzondering. In drie dagen wandelen we zo’n 60 (!) km door verschillende wijken: Neustadt, St. Pauli & Hafencity. Onze hotspots & highlights:  

Neustadt
Voor de echte shopaholic is Hamburg een walhalla. Zoveel winkels hebben we zelden bij elkaar gezien. Er lijkt serieus geen einde te komen aan de winkelstraten. Maar voor wie het -zoals wij- na een half uurtje shoppen gezien heeft, is in deze stad ook genoeg te beleven. Als je toch in de binnenstad bent, loop voor een fotomomentje langs het Rathaus.

Hamburg Hamburg

St. Pauli
De oude zeemansbuurt St. Pauli is in opkomst. En nu nog vooral bekend van de nachtelijke barstreet de Reeperbaan. De sfeer in de wijk is alternatief, een tikje rauw en wat chaotisch. Aan creativiteit op de muren in ieder geval geen gebrek.

Hamburg

Rindermarkthalle
Deze foodhallen kan je prima even bezoeken. Het is eigenlijk een kleine versie van de Rotterdamse markthal. Ga op zaterdag vooral ook naar de vlooienmarkt op het plein ertegenover. De kans dat je er wat koopt is klein, maar vermaak is gegarandeerd.

Hamburg

Koffie bij Kraweel
Deze hipster hotspot is eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Met een groot voordeel. Van yup tot creatief en toerist: iedereen voelt zich direct thuis. Drink hier een lekkere kaffee met een kuchen.

Hamburg

Alter Elbtunnel
Landungsbrucken is misschien wel het kloppend hart van de stad. Vooral voor wie een boottochtje over de Elbe wil maken. Wij lopen door via de Alter Elbtunnel. Je kunt vanaf hier zo’n 400 meter onder het water doorlopen. Eenmaal boven heb je – als het niet mistig is- een mooi uitzicht over de stad.

HamburgHamburg

Altes Madchen
Altes Madchen, net buiten St Pauli in Karolinenviertel, is een van de meest populaire plekken voor een drankje. Vooral als je van bier houdt. Ze hebben er zo’n 60 verschillende soorten. Bestel een mini proeverij om er een aantal uit te proberen of koop biertjes voor thuis. TIP!

Hamburg Hamburg

Hafencity & Speicherstadt
De historische pakhuizen in Speicherstadt staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ze vertellen het verhaal van de eeuwenoude handelsgeschiedenis die de stad aan haar ligging aan de Elbe te danken heeft. Je kunt met je fotocamera in de hand heerlijk wandelen over de kade. De nieuwe gebouwen die hier aan staan, zijn stuk voor stuk architectonische hoogstandjes en stralen luxe uit.

Hamburg Hamburg
De goed gelukte combinatie van oud & nieuw is bijzonder. Het is een geliefde plek voor toeristen én locals.

Hamburgers in Hamburg
Wij bezoeken twee tentjes waarvan we het concept zo willen meenemen. Noteer Otto’s Burger & Burgerlich.

Hamburg

Otto’s burger 
Otto’s burger is een zeer populaire spot in de studentenwijk. De inrichting is industrieel en klopt helemaal. Niet onbelangrijk, de burgers met truffelmayo zijn top!

Hamburg

Burgerlich
Onder het kantoor van de Duitse krant Der Zeit vind je Burgerlich. Ze maken hier gebruik van een moderne manier van bestellen. In de tafel zitten schermen waarop je je wensen kenbaar maakt. Niet veel later wordt er ‘no ordinary burger’ gebracht.

Hamburg
Hamburg is misschien niet de eerste stad die bij je opkomt voor een citytrip. Maar geloof ons. Het is écht de moeite waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.